Wij sturen je het bos in!

Tijd doorbrengen in de Drentse bossen is niet alleen een verademing voor je geest (het helpt spanning en stress te verminderen), het is ook letterlijk gezond. Bomen en planten stoten de geurstof 'fytoncide' uit. En deze stof zorgt ervoor dat jouw immuunsysteem een boost krijgt. Gun je zelf dus een oplaadmoment en ervaar de weldaad van onze bossen.

Bos, bos en nog eens bos

Bosbaden. Dat gaat in Drenthe eigenlijk vanzelf, want we zitten hier behoorlijk ruim in de hoeveelheid bos. Het Drents-Friese Wold alleen is al tienduizend voetbalvelden groot. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Bekijk onze tips en ontdek hoe je dit Nationaal Park het beste beleeft.

Een bos van bovenaf met boomtoppen in herfstkleuren.

Ga mee op excursie - Snuif de geur van het bos op en meld je aan voor een activiteit tussen de bomen.

Een knapzak van Bakker Joost

Bakker Joost vult je rugzak met allerlei lekkers en je meegebrachte thermosfles met koffie of thee. Kies een wandelroute en een knapzak uit en struin door het oeroude landschap van de Hondsrug. Geen eten voor onderweg nodig? Voor of na een wandeling is het heerlijk zitten in de bakkerij of op het grote terras.

Een vrouw wandelt met een rugzak op door de Drentse bossen.

Wandel- en fietsroutes door de Drentse bossen - Kies je route en trek eropuit!

Buitenlucht maakt hongerig. En in Drenthe hoef je het bos niet uit om even bij te tanken. Op deze plekken zit je heerlijk en staat er heel veel lekkers op de kaart:

  • De Bospub in Lhee; aan de rand van het bos is dit een heerlijke plek om te zitten, te eten, maar ook om naar live muziek te luisteren.
  • Poolshoogte in Odoorn: een prachtig terras, (openlucht) concerten en de naastgelegen klimtoren biedt je een majestueus uitzicht over de Drentse bossen.
  • Theehuys Anserdennen midden op het Dwingelderveld: en dus een ideale plek om even bij te komen tijdens je wandeling of fietstocht.
  • 't Boshuys in Echten; in het weekend geniet je hier heerlijk buiten op het terras, of je vindt een plekje in de gezellige binnenruimte.

Logeren bij de boswachter!

Kamperen op een plek weg van de drukte van alle dag? Op de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer vind je altijd een rustige plek onder een hemel vol sterren. Sla je eigen tentje op of huur een sfeervol ingerichte tipitent, incl. olielampjes, schapenvel en een houtkacheltje. 

Eten voor de tent in het donker bij het sfeervolle licht van een olielampje.

Slapen tussen boomtoppen

In een boomhut in Drenthe geniet je van een adembenemend uitzicht en alle comfort die je wenst (er zijn er zelfs met hottub). Ontbijt op het terras met de zon op je gezicht of nestel je in de gezellig ingerichte woonkamer met dat boek waar je al zo lang naar uitkijkt.

Een luxe xxl boomhut in het Drentse bos.

Dit vind je vast ook interessant

5x meerdaagse wandelingen

5x meerdaagse wandelingen Een man wandelt over een langgerekt plankenpad in natuurgebied Hart van Drenthe op een zonnige dag.

Struin over uitgestrekte heidevelden, geniet van de rust in de bossen en kom even bij in één van onze brinkdorpen. Ben je op zoek naar een uitdaging? Kies dan voor een van onze meerdaagse LAW-routes. Wandel één etappe of de complete route.

5x Hooglanders spotten

5x Hooglanders spotten Een Schotse Hooglander midden in de natuur in de zon.

Schotse Hooglanders, ze zijn stoer en aandoenlijk tegelijk. Je vindt ze op veel plekken in de Drentse natuur, maar op deze 5 locaties maak je de grootste kans om ze tegen te komen.

Schaapjes tellen in Drenthe

Schaapjes tellen in Drenthe Drie kleine lammetjes staan op een boomstronk en kijken parmantig in de camera.

Kun je de slaap soms ook maar lastig vatten? Wij geven je zes tips om beter te slapen, zodat je uitgerust en met veel energie aan je dag kunt beginnen. Sheep well! :)

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!