Midden-Drenthe

Midden-Drenthe ligt, zoals de naam al doet vermoeden, Midden in Drenthe. En is daarmee dé perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Oerprovincie van Nederland. Het gebied ligt op een uitgestrekt plateau en is bedekt met natuur en boerenland. Wandelend over landweggetjes, door bossen en landerijen geniet je optimaal van de diversiteit en beleef je het platteland.

Vanuit het Midden van Drenthe.... ligt alles op een steenworp afstand

Vanuit het Midden van Drenthe sta je in no time middenin de Jungle van Wildlands Adventure Zoo Emmen, bij een hunebed, of tussen de ronkende motoren op het TT Circuit in Assen. Je stapt er gemakkelijk in de trein naar Hoogeveen, Assen, maar ook Groningen om een dagje te shoppen. In de prachtige natuurgebieden is het heerlijk fietsen. Bezoek het pittoreske dorpje Orvelte of het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Je kunt alle kanten op. In maximaal 30 minuten sta je in een ander deel van Drenthe. Handig om te weten als je meerdere delen van Drenthe wilt verkennen.

 

Win een buitenspeelvakantie

Midden Drenthe geeft deze zomer maar liefst vijf buitenspeelvakanties weg. Overnacht op een camping of in een huisje op een vakantiepark. Breng een bezoek aan de leukste uitjes in de omgeving. En vergeet niet te genieten van de prachtige natuur om je heen. Kans maken is heel simpel! Even het formulier invullen en klaar! 

Ik doe mee!

Dé highlights van Midden-Drenthe - Dit wil je niet missen tijdens je bezoek

Geniet van prachtige natuur

Het landschap van Midden-Drenthe kent afwisselende natuurgebieden met bos, heide, zand en veen. Het wandelnetwerk en het fietsknooppuntensysteem leiden je gemakkelijk langs alle bezienswaardigheden. Het gebied is groot en divers en biedt echte natuurliefhebbers veel afwisseling. Om elke hoek wacht een nieuwe verrassing. Met je voeten in het zand, loop je door natuur en boerenland.

Ontdek al wandelend het Mantingerzand, Terhorsterzand, het Hijkerveld of één van de andere mooie plekjes die deze regio rijk is. Belevingspaden en speelbossen zorgen voor oneindig veel speelplezier. In de nabijgelegen Nationale Parken Drents-Friese Wold en Dwingelderveld leef je je uit op de stoere ATB-routes, of maak je een heerlijke rit te paard. 

Het bruist in het hart van Drenthe

Midden in Drenthe valt veel te beleven. Niet voor niets mag Midden-Drenthe zich in 2020 Culturele Gemeente van Drenthe noemen. Voor groot en klein wordt er van alles georganiseerd. Van festivals tot tentoonstellingen. Georganiseerde fiets- en wandeltochten brengen je op de mooiste plekjes. Doe je het liever rustig aan tijdens je vakantie? Struin dan op je gemak over één van de fairs of rommelmarkten. 

Ontdek cultureel Midden-Drenthe

Beleef oeroude gastvrijheid

Westerbork is met haar vele restaurants hét horecadorp bij uitstek. Maar ook in de andere dorpen kun je heerlijk eten. Zelf ervaren? We geven je alvast een paar tips:

Alle restautants in Midden-Drenthe

Overnachten op een bijzondere plek - Kies de accommodatie die het beste bij jouw wensen past. Bij sommige locaties kun je zelfs je paard meenemen!

Meer inspiratie voor je bezoek - Ontdek de steden en dorpen in Midden-Drenthe