Midden-Drenthe

Midden-Drenthe ligt, zoals de naam al doet vermoeden, Midden in Drenthe. En is daarmee dé perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Oerprovincie van Nederland. Het gebied ligt op een uitgestrekt plateau en is bedekt met natuur en boerenland. Wandelend over landweggetjes, door bossen en landerijen geniet je optimaal van de diversiteit en beleef je het platteland.

Vanuit het Midden van Drenthe.... ligt alles op een steenworp afstand

Vanuit het Midden van Drenthe sta je in no time middenin de Jungle van Wildlands Adventure Zoo Emmen, bij een hunebed, of tussen de ronkende motoren op het TT Circuit in Assen. Je stapt er gemakkelijk in de trein naar Hoogeveen, Assen, maar ook Groningen om een dagje te shoppen. In de prachtige natuurgebieden is het heerlijk fietsen. Bezoek het pittoreske dorpje Orvelte of het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Je kunt alle kanten op. In maximaal 30 minuten sta je in een ander deel van Drenthe. Handig om te weten als je meerdere delen van Drenthe wilt verkennen.

 

Voorproefje

Neem alsvast een kijkje in Midden-Drenthe en ontdek alle bijzondere plekken en activiteiten in de buurt.

Een gezin wandelt op een zomerse dag door monumentendorp Orvelte.
  • Een gezin wandelt op een zomerse dag door monumentendorp Orvelte.

Dé highlights van Midden-Drenthe - Dit wil je niet missen tijdens je bezoek

Geniet van prachtige natuur

Het landschap van Midden-Drenthe kent afwisselende natuurgebieden met bos, heide, zand en veen. Het wandelnetwerk en het fietsknooppuntensysteem leiden je gemakkelijk langs alle bezienswaardigheden. Het gebied is groot en divers en biedt echte natuurliefhebbers veel afwisseling. Om elke hoek wacht een nieuwe verrassing. Met je voeten in het zand, loop je door natuur en boerenland.

Ontdek al wandelend het Mantingerzand, Terhorsterzand, het Hijkerveld of één van de andere mooie plekjes die deze regio rijk is. Belevingspaden en speelbossen zorgen voor oneindig veel speelplezier. In de nabijgelegen Nationale Parken Drents-Friese Wold en Dwingelderveld leef je je uit op de stoere ATB-routes, of maak je een heerlijke rit te paard. 

Rechtstreeks van het land

Drenthe heeft prachtige streekproducten. Verschillende kraampjes, kleine- en grote boerderijwinkels staan er op de grote boerenerven. Midden in Drenthe zijn we trots op de mooie producten die rechtstreeks van het land komen. Diverse soorten groentes, eieren, maar ook zuivel, honing, jam en biologisch vlees, worden er aangeboden. Ondanks dat je bij wijn niet gelijk aan Nederland denkt, bevindt zich midden in Drenthe een schitterende wijngaard. De wijn wordt hier ook gemaakt en gebotteld. Een kleine selectie uit de vele bedrijven met streekproducten:

Een rij met potten zelfgemaakte jam.

Ook nu vermaak je je vanuit het midden van Drenthe

Beleef oeroude gastvrijheid

Westerbork is met haar vele restaurants hét horecadorp bij uitstek. Maar ook in de andere dorpen kun je heerlijk eten. Zelf ervaren? We geven je alvast een paar tips:

Alle restaurants in Midden-Drenthe
Terras Westerburcht

Overnachten op een bijzondere plek - Kies de accommodatie die het beste bij jouw wensen past. Bij sommige locaties kun je zelfs je paard meenemen!

Meer inspiratie voor je bezoek - Ontdek de dorpen in Midden-Drenthe

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!