Midden-Drenthe

Midden-Drenthe ligt, zoals de naam al doet vermoeden, Midden in Drenthe. En is daarmee dé perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Drenthe. Het gebied ligt op een uitgestrekt plateau en is bedekt met natuur en boerenland. Wandelend over landweggetjes, door bossen en landerijen geniet je optimaal van de diversiteit en beleef je het platteland.

Vanuit het Midden van Drenthe.... ligt alles op een steenworp afstand

Vanuit het Midden van Drenthe sta je in no time middenin de Jungle van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, bij een Hunebed, of tussen de ronkende motoren op het TT Circuit in Assen. Je stapt er gemakkelijk in de trein naar Hoogeveen, Assen of zelfs Groningen om te shoppen. In de prachtige natuurgebieden is het heerlijk fietsen. Naar het pittoreske dorpje Orvelte of het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Je kunt alle kanten op. In maximaal 30 minuten sta je in een ander deel van Drenthe. Handig om te weten als je niet veel tijd wilt verspillen en toch meerdere delen van Drenthe wilt verkennen.

 

Dé highlights van Midden-Drenthe - Dit wil je niet missen tijdens je bezoek

Geniet van prachtige natuur

Het landschap kent afwisselende natuurgebieden met bos, heide, zand en veen met daarin een uitgebreid netwerk van fiets– en wandelroutes. Het gebied is groot en divers en biedt echte natuurliefhebbers veel afwisseling. Om elke hoek wacht een nieuwe verrassing. Met je voeten in het zand, loop je door natuur en boerenland. Ontdek te voet het Mantingerzand, Terhorsterzand, het Hijkerveld of één van de vele andere mooie plekjes die Midden Drenthe rijk is. In de nabijgelegen Nationale Parken; “Het Drents Friese Wold” en “Het Dwingelderveld” leef je je uit op de stoere ATB-routes, of maak je een heerlijke rit te paard. En het fietsknooppuntensysteem leidt je moeiteloos door het oeroude landschap.

Fietsen en wandelen in Midden-Drenthe - De mooiste routes op een rij

Midden in Drenthe valt veel te beleven

Het bruist in het hart van Drenthe. Voor groot en klein wordt er van alles georganiseerd. Van festivals tot de mooiste tentoonstellingen. En niet te vergeten de mooie fietstochten, mountainbike- en wielerevenementen. Neem jij liever de benenwagen? Ook dan zit je goed in Midden-Drenthe. Georganiseerde wandeltochten brengen je op de mooiste plekjes. Doe jij het liever rustig aan tijdens je vakantie? Struin dan eens op je gemak over één van de fairs of rommelmarkten. Bekijk de eerstvolgende evenementen of plan alvast je vakantie met behulp van onze evenementenkalender.

Beleef oeroude gastvrijheid

Na een dag lang genieten is het heerlijk bijkomen in één van de gastvrije restaurants die je hier vindt. Om daarna heerlijk te overnachten. Het afwisselende aanbod biedt voor elk wat wils. Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden en een ruime keuze in campings, hotels, bungalowparken, bed & breakfasts en vakantiewoningen. Kies de accommodatie die het beste bij jouw wensen past. Op sommige locaties kun je zelf je paard meenemen!

Overnachten op een bijzondere plek