Kamp Westerbork

In Herinneringscentrum Kamp Westerbork krijg je een beeld bij wat er in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Vanaf deze plek werden Joden gedeporteerd. Die geschiedenis is nadrukkelijk voelbaar door persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en filmbeelden. Je kijkt naar tekeningen van spelende kinderen, je leest een briefje met een afscheidsgroet dat iemand uit de trein wierp. Het museum, het kampterrein, de beeldentuin; maak je op voor een indringend bezoek.
 

Indrukwekkende geschiedenis

Meer dan honderdduizend slachtoffers. In het museum zijn hun namen geprojecteerd. Buiten op het kampterrein hoor je de namen. Elke dag klinken ze hier. Om nooit te vergeten. Het kampterrein is vanaf 2014 opnieuw ingericht. Je ziet originele barakken staan. De woning van de kampcommandant. En het sprekende beeld van het Nationaal Monument Westerbork: de restanten van de oude spoorlijn met de omgebogen rails. Breng je een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork dan word je zeker geraakt door het verleden dat ineens heel dichtbij lijkt.

Lees meer over Kamp Westerbork
Een stel staat voor de commandantswoning in Kamp Westerbork

Museum Kamp Westerbork

In het museum van Herinneringscentrum Kamp Westerbork zijn wisselende tentoonstellingen. Bijzonder is dat elke laatste zondag van de maand een ooggetuige zijn of haar verhaal komt doen. Dat is precies wat dit museum maakt tot wat het is: een persoonlijk eerbetoon aan de mensen die hier gedeporteerd zijn. Medewerkers van het museum lichten collectiestukken toe en geven lezingen. In het museum worden ook speciale tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Bezoek het museum
Een muur met foto's en krantenartikelen uit de Tweede Wereldoorlog in Museum Kamp Westerbork Een stel staat voor het oorlogsmonument in Kamp Westerbork. Een historische foto waarop mensen op transport gaan in Kamp Westerbork.

Activiteiten Kamp Westerbork

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!