Zuidwest Drenthe

Binnen anderhalf uur rijden vanuit de Randstad bevind je je in een compleet andere wereld. In de regio Zuidwest Drenthe word je gegarandeerd verrast en verwelkomd door ruimte, 'hoorbare' stilte en een diepe duisternis met een ongekende sterrenpracht.

Zuidwest Drenthe is goed bedeeld met maar liefst 3 Nationale Parken en nog meer natuurgebieden. In deze oeroude natuur ontdek je bovendien de sporen van een bijzonder historisch verleden. Laat je intrigeren door de verhalen achter prachtige landgoederen en de unieke cultuurhistorie van de Koloniën van Weldadigheid. 

Wissel een dag in de natuur af met een bezoek aan authentieke brinkdorpjes als Dwingeloo, Diever en Ruinen of de steden Meppel en Hoogeveen. Hippe boetiekjes, gezellige terrassen en sfeervolle evenementen wachten op je!

Doe mee en win een buitenspeelvakantie!

Deze zomer geeft Zuidwest Drenthe maar liefst vijf buitenspeelvakanties weg. Overnacht op een camping of in een huisje op een vakantiepark. Breng een bezoek aan Speelboerderij De Drentse Koe, het leukste uitje van Drenthe. En maak een reis door de tijd tijdens het spelen van The Nature Game, een magische tabletgame in Nationaal Park Dwingelderveld. Kans maken is heel simpel! Even het formulier invullen en klaar! 

Ik doe mee!

Dé highlights van Zuidwest Drenthe - Onze tips voor jouw bezoek

Drie Nationale Parken om te ontdekken

Nergens anders in Nederland vind je zoveel verschillende natuur bij elkaar. Zuidwest Drenthe bevindt zich dan ook in het hart van maar liefst drie Nationale Parken. Struin door het Drents-Friese Wold, met eindeloze bossen en vennen. Ontdek het Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van Europa. Of maak een uitstapje naar de Weerribben-Wieden, een labyrint van meren, plassen en slootjes.

Naast de drie Nationale Parken zijn er nog meer bijzondere natuurgebieden om te ontdekken. We tippen je het Reestdal, dat grenst aan het Vechtdal in Overijsel. En ook het Holtingerveld, waar IJstijden en oorlogen hun sporen heel zichtbaar hebben achtergelaten.

Doen in Zuidwest-Drenthe

Met kinderen naar Drenthe op vakantie? Dat is een heel goed plan. Het is hier een paradijs voor jonge gezinnen, met volop verrassende uitjes. Openlucht zwembaden, attractieparken, stoere beleefpaden en musea, je komt zeker tijd te kort. We tippen je:

Meer leuke uitjes

Culinair genieten

Lekker eten en drinken, dat hoort er bij op vakantie! In Zuidwest Drenthe vind je legio unieke adresjes. Van theehuis, bospub, strandtent (!), tot pizzeria en ideale plekjes om met kinderen een hapje te gaan eten. Zin in iets lekkers? Je kunt heerlijk eten bij:

Alle restaurants in Zuidwest Drenthe

Blijf overnachten in Zuidwest Drenthe - In een boomhut, back to basic op een natuurcamping, of juist heerlijk verzorgd in een hotel

Voorpret!

Op zoek naar een mooie fietsroute, een natuurgebied waar je heerlijk kunt dwalen of een uitje voor het hele gezin? Wij hebben alle tips voor je gebundeld. Bekijk de regiogids van Zuidwest Drenthe of download de buitenspeelkaart.

Meer inspiratie voor je bezoek - Ontdek de steden en dorpen in Zuidwest-Drenthe