Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Onderduikersmuseum de Duikelaar


Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande heeft in april 2018 voor het eerst zijn deuren geopend met een expositie over verhalen uit de onderduik Nieuwlande. Het museum is gevestigd in de voormalig christelijke school. 

Nieuwlande staat bekend om de vele (Joodse) onderduikers. In 1985 kreeg het dorp als geheel de Yad Vashem onderscheiding. Er zijn maar twee plaatsen in de wereld die deze onderscheiding uit Israël hebben ontvangen. Deze onderscheiding hebben we ook in het museum tentoongesteld.

Op dit moment hebben we ook de tentoonstelling over Johannes en Marinus Post. Beide verzetsmannen werden in augustus 1943 door de Duitsers gezocht. Waarom, wat hebben ze gedaan en hoe is het verder met hen gegaan?

Het  is belangrijk dat het verhaal van Nieuwlande verteld blijft worden. In de oorlog werd er in het dorp gezwegen, maar nu mogen de verhalen verteld worden. 

Contact

Adres:
Museum de Duikelaar Nieuwlande
Julianalaan 3
7918 AH Nieuwlande
06-38038793
Plan je route
Afstand:

Openingstijden

  • Van februari tot en met december: Do t/m za 10.00 – 16.00 uur Zo 13.00 – 16.00 uur Op feestdagen van 13.00 - 16.00 uur Buiten de openingstijden is het wel mogelijk om op afspraak met een groep te komen. Van 1 januari t/m 24 februari 2021 zijn wij gesloten.

Prijzen

  • Regulier€ 6,00 Tot en met 12 jaar is de entree gratis. Museum jaarkaart niet geldig, Pinnen mogelijk. Voor een boeiend uitstapje met uw vereniging, vrienden of familie bieden wij de volgende mogelijkheden: 1) Bezoek aan museum met gids: entree, rondleiding, koffie/koek: € 8,50 p.p. 2) Bezoek aan museum en kerk/onderduikershol met gids: entree, rondleiding, koffie/koek: € 11,50 p.p., minimale deelname 10 personen. Scholen en groepen op afspraak.

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!