Hondsrug Drenthe

Ontdek, beleef en geniet samen van de Hondsrug

Op de Hondsrug ervaar je het verleden, heden en de toekomst. Het is een uniek en authentiek gebied in de Oerprovincie van Nederland. Ontdek de ongerepte natuur en de grote afwisseling van de in elkaar overgaande landschappen. Je wordt onderdeel van de geschiedenis als je op expeditie gaat in het UNESCO Global Geopark, waar je mysterieuze plekken en oeroude hunebedden vindt en kunt dwalen door veen- en zandgebieden. Je beleeft er eeuwenoude gewoontes zoals rijden in een huifkar en je kunt nog altijd de oorspronkelijke karresporen vinden.

De Hondsrug is de ideale bestemming voor jouw vakantie, een dagje uit of een weekendje weg in Drenthe. Met kinderen of zonder, in alle rust of lekker actief… je kan hier eindeloos ontdekken. Probeer een van de fietsroutes of ga wandelend de ongerepte natuur verkennen. Een dagje paardrijden door het bos, over de heide en langs de vennen is ook een bijzondere ervaring. Je kunt hier winkelen, musea bekijken en van de cultuur genieten. Nergens vind je zoveel unieke verhalen als op de Hondsrug.

Een tijdloze ontdekking

Op de Hondsrug beleven jong en oud iedere dag nieuwe avonturen. Neem een kijkje en plan je bezoek.

Een luchtfoto van een kronkelende beek.
  • Een luchtfoto van een kronkelende beek.

Dé highlights van de Hondsrug

Ontdek de historische natuur van de Hondsrug

De Hondsrug is rijk aan bijzondere parken met ieder zijn eigen identiteit. Een wandeling in het nationaal beek- en esdorpenlandschap van Nationaal Park Drentsche Aa staat garant voor een ultieme ervaring. Ontdek de kronkelende beek, oude Saksische boerderijen en akkers op de essen. Wist je dat dit unieke landschap zelfs het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap is van West-Europa? Trek je wandelschoenen maar vast aan.

Thuis ontdekken

Start alvast met je ontdekkingstocht over de Hondsrug met de Hondsrug Beleefkaart. Hierop vind je de leukste activiteiten en de allermooiste hotspots!

Joytime Outdoor Klimpark

Op avontuur met de kleinsten

Tover een grote lach op het gezicht van je kind met onze sprookjesachtige avonturen op de Hondsrug:

Kinderen zitten met hun handen in de lucht in de Wickiebaan

Cultureel uitstapje

De Hondsrug zit vol met cultureel erfgoed. Veel sporen van het verleden vind je hier midden in de natuur, maar voor een écht cultureel uitstapje breng je een bezoek aan onze musea:

Gezin bij het hunebedcentrum

Overnachten op de Hondsrug - Wakker worden met een weids uitzicht over de glooiing van de Hondsrug, aan de rand van een brinkdorp of midden in de bossen.

Meer inspiratie voor je bezoek - Ontdek de steden en dorpen op de Hondsrug

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!