Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Hondsrug Drenthe

Beleef Drenthe vanaf grote hoogtes en beklim de uitkijktoren op de heuvel Poolshoogte in Boswachterij Odoorn. Of maak een wandeling op grote hoogte tussen de boomtoppen op het Boomkroonpad. Op de Hondsrug UNESCO Global Geopark kun je op expeditie. En wist je dat er maar liefst 52 hunebedden in Drenthe zijn? De meest indrukwekkende exemplaren kom je hier tegen. Voor de fascinerende historie over hunebedden stap je graag van je fiets bij het Hunebedcentrum in Borger.

Emmen

Wie aan Emmen denkt, denkt aan WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een paradijs voor avonturiers en dierenliefhebbers. Maar bezoek zeker ook vestingstad Coevorden of wandel door het hoogveengebied Bargerveen. Fietsen is hier heerlijk, alle gebieden uit het liedje ‘Op Fietse’ komen aan je voorbij. Jeugdhelden Kabouter Plop, Bumba of Maya de Bij ontmoet je in Plopsa Indoor Coevorden. In het openluchtmuseum Veenpark in Barger-Compascuum stap je in een smalspoortreintje of boot en neem je een kijkje bij een klompenmaker, bakker of turfsteker.

Coevorden

Coevorden is de oudste stad van Drenthe. Het was vroeger een belangrijke vestingstad en dat zie je nog heel goed als je door de stad slentert. Het meest bekend is het Kasteel. Dat staat ook afgebeeld op de provincievlag van Drenthe. Maar de historie zie je ook terug in het Arsenaal, de Synagoge, het oude stadhuis en het pand met de oude gevel in de Friesestraat. Je kunt Coevorden heel goed bereiken met het openbaar vervoer, met de auto en zelfs met de boot.

Drentsche Aa

Een ontmoeting met het Drentse heideschaap kan niet uitblijven als je in de buurt van het Balloërveld fietst of wandelt. Hier loopt namelijk een flinke kudde te grazen. Het is heerlijk fietsen langs het water, de heide en zandverstuivingen en over de vele bruggetjes in het stroomdal. Niet alleen de idyllische esdorpen Anloo, Balloo en Taarlo zijn een bezoek meer dan waard. Breng vooral ook een bezoek aan de gezellige brinken van Zuidlaren en Rolde.

Voorpret!

Ben je op zoek naar een mooie fietsroute door eeuwenoude dorpen, een stoer uitje voor het gezin of naar robuuste hunebedden? Wij hebben alle tips voor je gebundeld in het Hondsrug Drenthe magazine. Download ook de buitenspeelkaart en ontdek de leukste plekken om buiten te spelen! Vink jij ze allemaal af?

Meer inspiratie voor je bezoek - Ontdek de steden en dorpen op de Hondsrug

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!