Winkelen in Drenthe

Weet je dat je heel goed kunt winkelen in Drenthe? Het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt bij onze provincie, maar onze winkelgebieden hebben voor ieder wat wils. Alwéér een reden dus om onze kant op te komen. Pak je spullen alvast maar in en vergeet niet een paar lege tassen mee te nemen.

Assen

In de sfeervolle binnenstad van Assen is het heerlijk shoppen. Naast de grote ketens vind je in de hoofdstad van de provincie veel bijzondere en lokale winkeltjes. Uniek voor Drenthe is Warenhuis Vanderveen dat aan het vernieuwde Koopmansplein ligt. Dit winkelparadijs met maar liefst 17.500 m² aan mode, wonen, vrije tijd en horeca behoort tot de drie grootste warenhuizen van Nederland.

 • Koopzondag op iedere laatste zondag van de maand met steeds een ander thema
 • Iedere vrijdag koopavond tot 21.00 uur
 • Iedere woensdag en zaterdag vind je op de Brink en Brinkstraat van 9.00 tot 17.00 de weekmarkt met een uitgebreid aanbod
Meer over Assen
Warenhuis Vanderveen in Assen van buitenaf gezien.

Emmen

Waar je ook goed kunt winkelen in Drenthe is Emmen, met een groot aanbod van diverse winkels. In de vele passages shop je bij de landelijke ketens. Voor de verborgen parels moet je in het oude centrum zijn. Hier vind je veel lokale winkels en bijzondere boetieks. Het Raadhuisplein is leuk voor kinderen (speeltoestellen en een skatepark), maar ook kun je er heerlijk relaxen op het gras of bij het water.

 • Koopzondag op iedere laatste zondag van de maand
 • Iedere donderdag koopavond tot 21.00 uur
 • Weekmarkt op vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur rondom het Marktplein en het Oude Centrum met meer dan 100 kramen
Meer over Emmen
Drie vrouwen lopen tijdens een dagje winkelen met hun aankopen over het plein.

Hoogeveen

Diverse winkels, horecagelegenheden en markten vormen een bruisend stadscentrum. Met in het hart de één kilometer lange Hoofdstraat waar je fijn kunt winkelen met het hele gezin. Let ook op het bijzondere waterkunstwerk dat door deze straat loopt en maak een stop bij de verlichte fonteinen op het Kerkplein. Bij mooi weer een heerlijke plek voor kinderen om tussen het shoppen door even te spelen.

 • Koopzondag op iedere laatste zondag van de maand
 • Iedere vrijdag koopavond tot 21.00 uur
 • Weekmarkt op donderdag van 8.00 tot 13.30 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur in de Hoofdstraat 
Meer over Hoogeveen
Een groep meiden zit op een bankje en bekijkt elkaars aankopen.

Meppel

Nog meer winkelen in Drenthe? Ga dan naar Meppel en laat je verrassen door prachtige monumentale panden en een gevarieerde winkelaanbod. Voor de grotere winkels ben je in de Hoofdstraat aan het juiste adres. In de Woldstraat en Kruisstraat kun je lekker struinen in hippe boetiekjes, conceptstores en speciaalzaken. Sluit de dag af met een hapje en drankje op één van de gezellig terrasjes.

 • Een aantal koopzondagen gedurende het jaar
 • Iedere vrijdag koopavond tot 21.00 uur
 • Weekmarkt op donderdag van 8.00 tot 12.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur op het Kerkplein
Meer over Meppel
Een drukke winkelstraat.

Coevorden

De historische vestingsstad Coevorden heeft een overdekte winkelcentrum met 15 uiteenlopende winkels. Die zitten allemaal op de begane grond. Daarboven ligt een parkeerdek voor ongeveer 170 auto´s waar het winkelend publiek gratis gebruik van kan maken. Ook in de nieuw ingerichte Friese-, Salandse- en Bentheimerstraat is een veelzijdig aanbod van winkels te vinden. Er worden regelmatig leuke activiteiten in de binnenstad georganiseerd.

 • Iedere donderdag koopavond tot 21.00 uur
 • Iedere maandag een weekmarkt van 8.00 tot 13.00 uur in het centrum
Meer over Coevorden
Een gezin met twee kinderen loopt op een zomerse dag door een winkelstraat.

Nog meer - Groningen

Ook bij de buren is het goed vertoeven! In Groningen kun je alle dagen van de week goed shoppen. Hier is het elke zondag koopzondag. Ontdek het bruisende stadsleven van Groningen met een bijzonder winkelaanbod. Ontdek de Folkingestraat, met antiquairs en kunst, interieur design en alle facetten van lifestyle. De perfecte winkelstraat om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen. Of de gezellige Zwanestraat - Kromme Elleboog, verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland. 

Zwolle

Wist je dat Zwolle na Amsterdam de beste binnenstad van het land heeft? Daarom is het zeker de moeite waard om hier eens een dagje te shoppen. Iedere week is het koopzondag en op de donderdagavond is het koopavond. Genoeg opties om hier lekker te winkelen. De winkelstraten liggen rond de Diezerstraat, de Luttekestraat, de Melkmarkt en de Oude Vismarkt. Ook de Sassenstraat is een echte aanrader. Deze straat zit vol kledingzaken en gezellige koffietentjes.
 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!