Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Winkelen in Drenthe

Weet je dat je heel goed kunt winkelen in Drenthe? Het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt bij onze provincie, maar onze winkelgebieden hebben voor ieder wat wils. Zelfs voor, bijvoorbeeld, mannen en kinderen die niet van winkelen houden. Alwéér een reden dus om onze kant op te komen. Pak je spullen alvast maar in en vergeet niet een paar lege tassen mee te nemen.

Emmen, Coevorden, Meppel, Assen, Hoogeveen: winkelen in Drenthe kan overal. Het leuke is dat alle steden iets eigens hebben. Neem onze hoofdstad Assen. We hebben hier een woonboulevard, zo’n tien (overdekte) winkelcentra die koopavonden en -zondagen kennen en een warenmarkt op woensdag en zaterdag. De meeste winkels zitten in de historische binnenstad van Assen, waarvan we Warenhuis Vanderveen aan het Koopmansplein graag even apart willen noemen.

Vanderveen Assen

Warenhuis Vanderveen heeft maar liefst 17.500 vierkante meter verkoopvloeroppervlak. Daarmee behoort het tot de drie grootste warenhuizen van Nederland. De zestig afdelingen vormen samen een groot winkelparadijs, met alle keus van de wereld in de volgende segmenten:

  • mode & beauty
  • vrije tijd
  • wonen
  • horeca & vers
  • diensten

Leuk voor niet-shoppers zijn de overige activiteiten in het gebouw: er zijn altijd wel optredens, exposities of andere culturele evenementen te vinden.

Emmen

Waar je ook goed kunt winkelen in Drenthe is Emmen, met een groot aanbod van diverse winkels. Niet raar dus dat het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland in het centrum van Emmen staat. In de vele passages zitten vrijwel alle landelijke ketens. Op zich is dat al een goede reden om hier eens te shoppen, maar er zijn meer goede redenen.

In het noordelijke gedeelte van het centrum, in het oudere deel van Emmen, vind je veel lokale winkels en bijzondere boetieks. Verder zijn er elke koopzondag allerlei activiteiten. Het Raadhuisplein is leuk voor kinderen (speeltoestellen en een skatepark), maar ook kun je er heerlijk relaxen op het gras of bij het water.

Hoogeveen

Over leuk voor kinderen gesproken: Hoogeveen wil de kindvriendelijkste binnenstad worden van Nederland. Houd de stad daarom in de gaten de komende jaren, want Hoogeveen kan wel eens het einde betekenen van jengelende kinderen die niet mee de stad in willen. Niet voor niets is Hoogeveen in 2011 en 2012 al uitverkozen tot beste binnenstad van Nederland. De een kilometer lange Hoofdstraat is het hart ervan. Diverse winkels, horecagelegenheden en markten vormen een bruisend stadscentrum. Let ook op het bijzondere waterkunstwerk bij de Hoofdstraat.

Meppel

Nog meer winkelen in Drenthe? Ga dan naar Meppel, want deze stad behoort tot de Nederlandse steden met het meest gevarieerde winkelaanbod, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bepaald. Drie straten springen er hier uit:

  • Hoofdstraat - grotere winkels (Omoda, Hunkemöller, Vero Moda) en andere winkels zoals Roan Fashion met een kwalitatief sterk aanbod.
  • Woldstraat - specialistische en soms unieke winkels.
  • Kruisstraat - onder andere Pand Store, een conceptstore met interieur, cadeau's, schoenen en een cafe waar je heerlijk een kopje koffie kunt drinken. 

Interessant voor mannen die genoeg hebben van het winkelen: Meppel heeft ook een grote diversiteit aan restaurantjes, lunchrooms en cafés. Shoppen en borrelen combineren? Ga dan naar De Wheem, een conceptstore met een totaalbeleving voor mode, schoenen, eten en drinken. 

Coevorden

De historische vestingsstad Coevorden heeft ook een groot winkelcentrum, Gansehof. Het overdekte winkelcentrum heeft een gevarieerd winkelaanbod en meer dan 20 winkels. Die zitten allemaal op de begane grond. Daarboven ligt een parkeerdek voor ongeveer 170 auto´s waar het winkelend publiek gratis gebruik van kan maken. Kijk op Facebook naar alle activiteiten die plaatsvinden in Coevorden en het winkelcentrum.

Nog meer - Groningen

Ook bij de buren is het goed vertoeven! In Groningen kun je alle dagen van de week goed shoppen. Hier is het elke zondag koopzondag. Ontdek het bruisende stadsleven van Groningen met een bijzonder winkelaanbod. Ontdek de Folkingestraat,  met antiquairs en kunst, interieur design en alle facetten van lifestyle. De perfecte winkelstraat om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen. Of de gezellige Zwanestraat - Kromme Elleboog, verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland. 

Zwolle

Wist je dat Zwolle na Amsterdam de beste binnenstad van het land heeft? Daarom is het zeker de moeite waard om hier eens een dagje te shoppen. Iedere week is het koopzondag en op de donderdagavond is het koopavond. Genoeg opties om hier lekker te winkelen. De winkelstraten liggen rond de Diezerstraat, de Luttekestraat, de Melkmarkt en de Oude Vismarkt. Ook de Sassenstraat is een echte aanrader. Deze straat zit vol kledingzaken en gezellige koffietentjes. Bovendien staat de Sassenstraat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. 
 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!