Vier de zomer in Drenthe

Kom deze zomer naar Drenthe; lekker dichtbij én toch even helemaal weg!  Wandel door uitgestrekte natuurgebieden, bezoek een museum of een pretpark. Volop mogelijkheden om samen een gezellig dagje uit, een weekendje weg of een vakantie te beleven. Wees welkom in Drenthe. 
 

Tips in de natuur

Drenthe is de ideale bestemming als je van natuur houdt, perfect voor een relaxte vakantie. Prachtige bossen, heidevelden en schaapskuddes. Kinderen krijgen er alle ruimte om te spelen en te ontdekken. We hebben de leukste tips en activiteiten voor je op een rij gezet. 

Pretparken en dierentuinen

Van achtbaankriebels tot boottocht door een olifantenvallei. Tussendoor een ijsje eten en dan snel weer door. Want met zo veel attractieparken en dierentuinen in Drenthe wil je geen tijd verliezen.

5x de leukste kinderroutes

Fietsen of wandelen saai? Nee joh! In Drenthe vind je achter elke boom een nieuw avontuur. Wij hebben de vijf leukste kinderroutes voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de routes
Kinderen spelen in het bos bij het water.

48 uur de boom in!

Hoog in de bomen ligt de wereld aan je voeten. Lijkt de hectiek van alle dag mijlenver weg en komt de avonturier in je tot leven. Dus hup, met z'n allen de boom in!

Lees het blog
Jongetje gaat met zipline naar beneden in het klimpark

Eten en drinken

Na een dagje uit wil je het liefst even op een terrasje neerstrijken, maar waar ga je dan naar toe? Een pizza of een ijsje bij de Italiaan, een pannenkoekenboerderij of gewoon even een streekbiertje met een bittergarnituur... Op de kaart vind je een overzicht van de restaurants en cafés in Drenthe.

Vind een restaurant of terras

Tip: Luisterverhaal Drenthe

Ga samen met Fiep op avontuur in Drenthe en luister naar haar verhaal van het magische boek dat ze van haar opa heeft gekregen. Duik samen in de wereld van hunebedbouwers en ontdek het leven in een echt gevangenisdorp. 

Beluister het luisterverhaal

Boek er een nachtje bij!

Na een dag vol plezier heb je nog maar één wens: samen nog zo’n dag! Boek een overnachting in een bungalow, safaritent of boomhut en geniet samen met je gezin van de rust, ruimte en natuur om je heen.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!