De tips van buitenmensje MatsDit is Mats. 
Mats is 5 jaar oud en woont al zijn hele leven in Drenthe. Net als ieder kind zit Mats af en toe achter zijn Playstation. Maar het liefst is Mats buiten. Want buiten beleef je echte avonturen. Wat volgens Mats absoluut niet mag ontbreken op je Expeditie Oer bucketlist? Komt ie!

 

De buitenspeeltips van Mats

Lopen door de toppen van de bomen

Mats is fan van het boomkroonpad. "Eerst ga je onder de grond. En dan loop je via heeeel veel trappen omhoog. En als je boven bent, ben je groter dan de bomen." Nog een tip van Mats: bezoek na het wandelen ook Speelbos Lorken

Ontdek het Boomkroonpad

Spelen bij de Drentse Koe

"Lekker scheuren op de trekker. Dat vind ik het allerleukst. Oja, en in de kelder glow in the dark voetbal spelen... Eigenlijk wil ik elke dag wel naar de Drentse Koe. Maar dat wil mama niet." Wij snappen Mats wel!

Kom spelen bij de Drentse Koe
Meisje loopt door dierenweide met geiten en een schaap

Waterbeestjes vangen in het Dwingelderveld

"Wij gaan daar echt super vaak heen. Soms gaan we gewoon wandelen. Maar dat is saai. Ik vind het leuk als we naar de schaapskooi gaan. Of als ik waterbeestjes mag vangen bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Soms zitten er echt hele enge monsters tussen." 

Ga ook waterbeestjes vangen

Buitenmensje Mats (5)

Sabeltandtijgerspoor

"Dit is echt vet gaaf! Je volgt de sporen van de Sabeltandtijger. Onderweg kan je heel veel spelen en moet je allemaal opdrachten doen. Ik ging racen tegen de Sabeltandtijger, maar ik heb verloren. Die is namelijk echt super snel joh!. De volgende keer nemen we een VR bril mee.'" Extra tip van Mats: download de app op je telefoon.

Volg de sporen van de Sabeltandtijger

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold

"Daar word je lekker vies! Ik had zelfs modderspetters op mijn gezicht. Maar dat kwam ook omdat mijn broer en ik een moddergevecht gingen doen. Bij het blotevoetenpad mag je geen schoenen aan. Ik vond het in het begin een beetje raar, later vooral heel erg leuk.... en glibberig" 

Ontdek het Blotevoetenpad
Blote voeten in de modder

Ook leuk om te lezen:

5x Lekker warm binnenspelen

5x Lekker warm binnenspelen Jongetje hangt ondersteboven in een speeltoestel

Ben jij op zoek naar een leuk dagje weg voor het hele gezin? En dan het liefst een uitje waarbij de kinderen hun energie ook een beetje kwijt kunnen? In de stoerste speeltuin van Nederland kun je bij slecht weer ook heel goed binnenspelen. 

48 uur de boom in!

48 uur de boom in!

Hoog in de bomen ligt de wereld aan je voeten. Lijkt de hectiek van alle dag mijlenver weg en komt de avonturier in je tot leven. Dus hup, met z'n allen de boom in! 

5x Kriebels in je buik

5x Kriebels in je buik

Hou je wel van een beetje avontuur? Wij hebben vijf tips waarvan je echt de kriebels in je buik krijgt. Sjees van een waterschans en laat jezelf lanceren, maak eeen wilde rit in de achtbaan of sta oog in oog met een ijsbeer! 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!