5x Waterpret

Wanneer de temperaturen stijgen, is er niets lekkerder dan de verkoeling van het water op te zoeken. Zwemmen, waterskiën, suppen of varen in een bootje. In Drenthe is er voor ieder wat wils. Wij hebben vijf tips vol waterpret voor je op een rij gezet.

Waterskibaan Ermerstrand

Als je van actie houdt, kom je deze zomer op het Ermerstrand zeker aan je trekken. Op de waterskibaan sleept een kabel je voort terwijl jij met je ski’s of wakeboard over het water glijdt. Toe aan meer uitdaging? Probeer eens een van de obstakels die je in het water tegenkomt. Of pak een kneeboard of monoski voor de afwisseling.

Varen op het Zuidlaardermeer

Verken het Zuidlaardermeer in een motorsloepje van Jachthaven Meerzicht. Leuk als natuurliefhebber om weidevogels en bevers te spotten. Of om gewoon te relaxen op het water. Neem onderweg een frisse duik bij het zandstrand. En sluit de dag af met een heerlijk diner op het terras van één van de paviljoenen langs het meer.

DX Adventurepark Gasselte

Jong en oud kan zich uitleven in het DX Adventurepark in Gasselte. Klimmen en klauteren in het aquapark, zwemmen in de zwemplas of suppen over het water. Hier is het goed toeven op een warme zomerdag. Ben je een echte waaghals? Jump dan van één van de zes spectaculaire schansen en zweef boven het water!

Waterpleinen Emmen, Assen en Hoogeveen

Rennen tussen de fonteinen door, stampen in de plassen of gewoon even pootjebaden. Het ondiepe water op het Raadhuisplein in Emmen is perfect voor de kleinsten. Terwijl jij toekijkt vanaf een bankje, spetteren de kinderen elkaar nat. Ook in het centrum van Hoogeveen en Assen kun je terecht voor een boel waterpret.

Beleefpark Dwingeloo

Voor leuk dagje uit moet je in de zomer bij het Beleefpark in Dwingeloo zijn. Naast een klim- en klauterbos en een zwembad met duikplanken en glijbanen, vind je hier ook een waterspeelplaats. Bij de keienrivier kunnen kinderen zich uren vermaken. Door dammen te bouwen en geulen te graven, laat je het water van de ‘Dwingel’eau’ stromen.   

Meer waterpret in Drenthe

In Drenthe kun je heerlijk zwemmen midden in de natuur. Ideaal op warme zomerse dagen. En een zwemplas is hier nooit ver weg. Bekijk het overzicht voor een zwemplas bij jou in de buurt. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!