Wandelen

Verandering van spijs doet eten, nou, reken maar dat verandering van landschap doet lopen! In Drenthe wandel je door heidevelden en bossen, langs zandverstuivingen en beekjes en vennetjes, zo de dag door. Onze brinkdorpen zijn een echte pleisterplek. Rust even uit op een terrasje en wandel dan weer verder. Je vindt hier altijd een mooi pad.

Wandelroutes

Drenthe is een echte wandelprovincie. We hebben routes in alle soorten en maten. Kies een wandelroute of stippel er zelf ééntje uit met behulp van ons wandelknooppuntennetwerk. Download een gps-route of wandel via een ouderwetse kaart. 

5x mooiste etappes van het Drenthepad

Het Drenthepad is een langeafstandswandeling van 324 km, bestaat uit 18 etappes en doorkruist heel Drenthe. Te veel om in één vakantie te lopen? Wij hebben de 5 mooiste routes voor je uitgelicht.

Bekijk de etappes
Een man kijkt het weidse landschap van Drenthe in.

Van Gogh Wandelroutes

Trek er net als Van Gogh te voet op uit in Drenthe. Er zijn vier speciale Van Gogh wandelroutes ontwikkeld. Ze brengen je naar de plekken waar hij 140 jaar geleden ook zijn voetsporen heeft achtergelaten.

Bekijk de routes
Een man en een vrouw lopen over het pad naar de ingang van het kerkje van Zweeloo.

Wandeltips, excursies en evenementen

5x wandelen met een verhaal

Op zoek naar een wandeling met een verhaal? Ontdek samen de indrukwekkende geschiedenis van de Oerprovincie. Bekijk sporen van de eerste bewoners en overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Luister naar de vertellingen over de Kolonie van Weldadigheid of krijg een bijzondere inkijk in de herkomst van voedsel. Wij geven je in deze blog 5 tips met thematische wandelingen in Drenthe.

Ontdek de Drentse verhalen
Man en vrouw kijken naar een hunebed.

5x meerdaagse wandelingen

De oneindige Drentse natuur leent zich uitstekend voor het maken van een meerdaagse lange afstandswandeling. Houd jij wel van een uitdaging? Wij hebben onze LAW's voor je op een rij gezet. Loop ze in zijn geheel of kies één specifieke route.

Bekijk onze LAW's
Een vrouw wandelt met een rugzak op door de Drentse bossen.

Wandelblogs over Drenthe - Laat je inspireren!

De mooiste wandelroutes van het Dwingelderveld

De mooiste wandelroutes van het Dwingelderveld Uitgestrekte natuur met heide en bomen.

Carolien van Dream The World: "Nationaal Park Dwingelderveld is een natuurgebied waar je uitstekend kunt wandelen. Of je nu een hele dag wilt wandelen of alleen een kleine route wilt lopen, het kan allemaal."

De tips van de Outdoorbloggers

De tips van de Outdoorbloggers

De Outdoorbloggers hebben een wandelestafette door Drenthe gehouden. Elke dag wandelde er een andere outdoorvrouw door een ander natuurgebied. Ze delen hun tips met de mooiste plekjes die ze onderweg tegenkwamen.

5x heel mooi wandelen

5x heel mooi wandelen Luchtfoto van een natuurgebied in Drenthe

Carlo van Waanzinnige Wereld: "We wandelen wat af met elkaar. Maar wat zijn nou de mooiste wandelroutes? Wij hebben in dit artikel 5 routes voor jou verzameld die gegarandeerd bij de leukste horen."

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!