Wandelen

Verandering van spijs doet eten, nou, reken maar dat verandering van landschap doet lopen! In Drenthe wandel je van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over! Wandel een willekeurige route en al het moois dat Drenthe te bieden heeft komt aan je voorbij.

Wandelroutes

Drenthe is een echte wandelprovincie. We hebben routes in alle soorten en maten. Kies een wandelroute of stippel er zelf ééntje uit met behulp van ons wandelknooppuntennetwerk. Download een gps-route of wandel via een ouderwetse kaart. Je wandelt hier dwars door heidevelden en bossen, langs zandverstuivingen en beekjes en vennetjes. Onze brinkdorpen zijn een echte pleisterplek. Rust even uit op een terrasje en wandel dan weer verder. Je vindt hier altijd een mooi pad.

Van Gogh Wandelroutes

Trek er net als Van Gogh te voet op uit in Drenthe. Er zijn vier speciale Van Gogh wandelroutes ontwikkeld. Ze brengen je naar de plekken waar hij 140 jaar geleden ook zijn voetsporen heeft achtergelaten.

Bekijk de routes
Een man en een vrouw lopen over het pad naar de ingang van het kerkje van Zweeloo.

48 uur op en rond het Drenthepad

Het Drenthepad is een langeafstandswandeling van 324 km en doorkruist heel Drenthe. Een prachtige route om in etappes te lopen. Wij nemen je mee langs twee trajecten in 48 uur. 

Lees het blog
Zandverstuiving met een verhoging waarop een boom in bloei staat. Op de achtergrond zie je een Drents Oerbos.

Wandeltips, excursies en evenementen

5x wandelen met een verhaal

Op zoek naar een wandeling met een verhaal? Ontdek samen de Oerprovincie en haar interessante geschiedenis. Bekijk sporen van de eerste bewoners en overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Luister naar de vertellingen over de Kolonie van Weldadigheid of krijg een bijzondere inkijk in de herkomst van voedsel. Wij geven je in deze blog 5 tips met thematische wandelingen in Drenthe.

Lees het blog
Een stel loopt langs het water in Veenhuizen met op de achtergrond het gebouw Ruimzicht.

De tips van de Outdoorbloggers

De Outdoorbloggers hebben een wandelestafette door Drenthe gehouden. Elke dag wandelde er een andere outdoorvrouw door een ander natuurgebied. Ze delen hun tips met de mooiste plekjes die ze onderweg tegenkwamen.

Lees het blog
Een uitgestrekt stuk natuur met hier en daar wat kale bomen en op de voorgrond een grote kale tak.

Wandelblogs over Drenthe - Laat je inspireren!

De mooiste wandelroutes van het Dwingelderveld

De mooiste wandelroutes van het Dwingelderveld Uitgestrekte natuur met heide en bomen.

Carolien van Dream The World: Nationaal Park Dwingelderveld is een natuurgebied waar je uitstekend kunt wandelen. Of je nu een hele dag wilt wandelen of alleen een kleine route wilt lopen, het kan allemaal.

Driedaagse cabiner trekking

Driedaagse cabiner trekking

Wanda van Wanda Wandelt: Even helemaal weg van alles. Wanneer ik over Cabiner hoor, word ik helemaal blij. Midden in Drenthe, verscholen in de bossen staan vier hutten. Alleen te voet bereikbaar en zijn volledig zelfvoorzienend.

Wandelen over en op het Boomkroonpad

Wandelen over en op het Boomkroonpad

Sandra van Stralend Schrijven: Als je van wandelen houdt en een weekend of weekje in Drenthe bent, is een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad een van de beste plekken om te beginnen. Dit buitencentrum is het beginpunt voor verschillende routes, er worden activiteiten georganiseerd én je kunt er wandelen tussen de boomtoppen. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!