Tips voor de herfstvakantie

Indian Summer, heerlijk! De kleurenpracht, de geur van de herfst en het geluid van de wind door de bladeren. Kom in de herfstvakantie naar Drenthe en laat je verrassen door de Drentse natuur. Lekker ravotten en klauteren in een klim- of speelbos. Of bezoek met het hele gezin een pretpark of museum. Een perfect moment om tijd met elkaar door te brengen. Laat je inspireren en plan je bezoek.

6 x kabouters in Drenthe

Voor kabouters is Drenthe een feestje! Bos, paddestoelen, konijnenholletjes en kronkelpaadjes. Daar zijn ze dol op! Zet je rode puntmuts op en waan je in de wereld van kabouters. 

Naar kaboutertips

Pretparken en dierentuinen

Van achtbaankriebels tot een boottocht door een olifantenvallei. Tussendoor even warme chocolademelk drinken en dan snel weer door. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, Plopsa Indoor Coevorden, Speelboerderij de Drentse Koe en Attractiepark Drouwenerzand, met zo veel attractieparken en dierentuinen in Drenthe wil je geen tijd verliezen. 

Alle attractieparken

Eropuit in de natuur - Eén grote speeltuin

PIXI | Pad van Flonkeringen

Dit seizoen ontwaakt de Pixi voor de laatste keer in Drenthe! Volg in stilte het pad van flonkeringen en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de bossen bij Drouwen. 

Reserveer je tickets

Herfstknutsels maken

Als in de herfst de bladeren vallen, breekt de tijd aan van knutselen met de natuur. Eikels, mos, bladeren, kastanjes, dennenappels en andere natuurlijke materialen zijn hier namelijk perfect voor. En het is superleuk om samen met je (klein)kinderen te knutselen. 

Bekijk de herfstknutsel tips