Tips voor de herfstvakantie

Indian Summer, heerlijk! De kleurenpracht, de geur van de herfst en het geluid van de wind door de bladeren. Kom in de herfstvakantie naar Drenthe en laat je verrassen door de Drentse natuur. Lekker ravotten en klauteren in een klim- of speelbos. Of bezoek met het hele gezin een pretpark of museum. Een perfect moment om tijd met elkaar door te brengen. Laat je inspireren en plan je bezoek.

Beleef Drenthe in het Donker

In de ruige Drentse natuur is het niet moeilijk om je in te leven in de oeroude verhalen en mythes die Drenthe rijk is. Helemaal als het donker is. Witte wieven, die bestaan toch niet echt? Of zijn dat toch geen flarden mist daar........ Ontdek het zelf en ga in de herfstvakantie op avontuur in Drenthe.

Ontdek de oeractiviteiten

6 x kabouters in Drenthe

Voor kabouters is Drenthe een feestje! Bos, paddestoelen, konijnenholletjes en kronkelpaadjes. Daar zijn ze dol op! Zet je rode puntmuts op en waan je in de wereld van kabouters. Dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ontdek je in Drenthe.

Naar kaboutertips

Pretparken en dierentuinen

Van achtbaankriebels tot een boottocht door een olifantenvallei. Tussendoor even warme chocolademelk drinken en dan snel weer door. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, Plopsa Indoor Coevorden, Speelboerderij de Drentse Koe en Attractiepark Drouwenerzand, met zo veel attractieparken en dierentuinen in Drenthe wil je geen tijd verliezen. 

Alle attractieparken

Eropuit in de natuur - Eén grote speeltuin

Herfstknutsels maken

Als in de herfst de bladeren vallen, breekt de tijd aan van knutselen met de natuur. Eikels, mos, bladeren, kastanjes, dennenappels en andere natuurlijke materialen zijn hier namelijk perfect voor. En het is superleuk om samen met je (klein)kinderen te knutselen. 

Bekijk de herfstknutsel tips