Tips voor de herfstvakantie

Heerlijk, het is herfst! De kleurenpracht, de geur van de herfst en het geluid van de wind door de bladeren. Kom in de herfstvakantie naar Drenthe en laat je verrassen door de Drentse natuur. Lekker ravotten en klauteren in een klim- of speelbos. Of bezoek met het hele gezin een pretpark of museum. Een perfect moment om tijd met elkaar door te brengen. Laat je inspireren en plan je bezoek.

6x kabouters in Drenthe

Voor kabouters is Drenthe een feestje. Bos, konijnenholletjes en kronkelpaadjes, daar zijn ze dol op! Ze zijn best een beetje schuw. Maar met onze tips is de kans groot dat je er eentje spot.

Bekijk de kaboutertips
Close-up van rode paddenstoel met witte stippen in het mos.

Pretparken en dierentuinen

Van achtbaankriebels tot een boottocht door een olifantenvallei. Tussendoor even warme chocolademelk drinken en dan snel weer door. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, Plopsa Indoor Coevorden, Speelboerderij de Drentse Koe en Attractiepark Drouwenerzand, met zo veel attractieparken en dierentuinen in Drenthe wil je geen tijd verliezen. 

Alle attractieparken
Kinder stehen in der Eisbärenbucht in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Vier kinderen genieten van een achtbaanrit in Attractiepark Drouwenerzand Kinderen zitten met hun handen in de lucht in de Wickiebaan

Eropuit in de natuur - Eén grote speeltuin

Ga op schattenjacht!

Speuren naar verborgen schatten en tegelijk spannende verhalen ontdekken? Kies één van de 7 verhaallijnen en ga samen op GeoTour.

Kom speuren in Drenthe
Een moeder vindt samen met haar dochter een cache

Herfstknutsels maken

Als in de herfst de bladeren vallen, breekt de tijd aan van knutselen met de natuur. Eikels, mos, bladeren, kastanjes, dennenappels en andere natuurlijke materialen zijn hier namelijk perfect voor. En het is superleuk om samen met je (klein)kinderen te knutselen. 

Bekijk de herfstknutsel tips

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!