5x Hier moet je zijn deze herfst

Buiten! Dat is waar je deze herfst moet zijn. Lekker klimmen en klauteren in het bos. Dansen in de regen en struinen door ongerepte natuur. Maak je agenda en hoofd leeg en zoek samen de ruimte op. In deze blog geven we je vijf reden waarom je juist in de herfst naar de Oerprovincie van Nederland komt.

Hier moet je zijn - ....als je ruimte zoekt

Maar liefst drie Nationale Parken en heel veel schitterende natuurgebieden. In Drenthe heb je alle ruimte. Ruimte om samen te genieten. Avonturen te beleven. Te ravotten en herinneringen te maken. Lekker buiten in de ongerepte natuur, met na afloop een dampende kop warme chocolademelk bij het haardvuur. 

.... als je een (kleine) avonturier bent

Klim en vlieg als Tarzan door de bomen in het klimpark. Klauter, ravot en ren door de modder in één van de speelbossen. Maak een wereldreis in één dag in de dierentuin of speel een magische tabletgame in de natuur. In de Drenthe vind je achter elke boom een nieuw avontuur.

.....voor een regenachtige dag

In de herfst wil er in Drenthe wel eens een spettertje regen vallen. Niet getreurd, ook binnen is er hier in het najaar van alles te beleven. Ontdek de vloek van Veenhuizen in het Gevangenismuseum. Of bezoek het grootste poppenhuis van Nederland in het Drents Museum. In onze musea valt van alles te beleven.

....als je het graag hogerop zoekt

Drenthe biedt volop mogelijkheden voor iedereen die het graag eens wat hogerop zoekt. Wandel over het boomkroonpad. Slaap in een boomhut. Klim en klauter tussen de bomen door in het klimpark of beklim één van de vele uitkijktoren in de Nationale Parken

....als je in sprookjes gelooft

In Drenthe komen sprookjes tot leven. Kabouters bijvoorbeeld vind je hier werkelijk overal. Gewoon in het wild, midden in het bos. Tewijl je rustig pannenkoeken zit te eten of wanneer je een bezoek brengt aan één van de kabouterparken.

Dat waren ze. Vijf redenen waarom jij deze herfst in Drenthe moet zijn. Uiteraard zijn er nog veel meer redenen. Daarom aan jou de vraag om ons lijstje aan te vullen. Hoe? Deel jouw mooiste foto op Instagram met de vermelding #Oerdrenthe.

Nog meer tips voor de herfst

5x alle ruimte om buiten te spelen

5x alle ruimte om buiten te spelen

In Drenthe heb je alle ruimte om er heerlijk op uit te trekken. Veilig en verantwoord. In de Drentse natuur raken de kinderen niet uitgespeeld. Bekijk onze tips!

48 uur herfstsnuiven in Drenthe

48 uur herfstsnuiven in Drenthe Jongen en meisje spelen in het bos met herfstkleurige bladeren aan de bomen.

Yes! Het is zover! Een weekendje weg, met het hele gezin. Geen verplichtingen, geen gemoet, maar lekker relaxen en tijd voor elkaar. De weekendtassen staan in de auto, de kinderen zitten in de gordel, rijden maar, op weg naar Drenthe!

5x lekker warm binnenspelen

5x lekker warm binnenspelen Een jongen een een meisje staan op een vlot en trekken zichzelf met behulp van touw naar de overkant

Ben jij op zoek naar een leuk dagje weg voor het hele gezin? En dan het liefst een uitje waarbij de kinderen hun energie ook een beetje kwijt kunnen? In de stoerste speeltuin van Nederland kun je bij slecht weer ook heel goed binnenspelen. Wij hebben 5 van onze favoriete indoor uitjes voor je geselecteerd.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!