48 uur bijkomen in Drenthe

In de winter is het tijd om even lekker bij te komen van alle drukte! Tijd voor jezelf en voor je partner. Kom een weekendje naar Drenthe en laad jezelf op voor een frisse start van het jaar. En jouw goede voornemens? Die houd je nu gemakkelijk vol! Wij stellen ter inspiratie alvast een programma voor je op.

Vrijdag

Je hebt je spullen gepakt en stapt in de auto! De start van een romantisch weekendje weg, in de Oerprovincie van Nederland. Onderweg geniet je van de prachtige natuur die je voorbij ziet komen. En vooral de rust en de ruimte spreken je nu al aan.  Aan het einde van de middag check je in bij Vakantiepark de Wiltzangh. Het park ligt midden in het Nationaal Park Dwingelderveld. Dit is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van Nederland!

Eenmaal aangekomen op het park lopen jullie naar de Wellness Loft. Dit huisje heeft een hottub, infraroodsauna en bubbelbad. Een perfecte basis om te relaxen. Na een korte wandeling over het park, maken jullie je klaar voor het diner bij restaurant Tante Ans. De bediening ontvangt jullie hartelijk en je geniet van een heerlijk diner. Nog even borrelen en dan terug naar het huisje.

Zaterdag

Vandaag geen verplichtingen. Je kunt lekker uitslapen en haalt op het park verse broodjes voor het ontbijt. Nog even een kopje koffie om op te starten en je bent klaar om eropuit te gaan! Jullie gaan een dagje naar Wellnessresort SpaWell in Peize. Na 45 minuten rijden kom je aan op locatie. Het is een kleinschalig resort met vele faciliteiten. Hier kom je echt tot rust! Maak je spieren los in de infraroodsauna, drijf in het zoutwaterbad en geniet van een heerlijke behandeling.

Eenmaal weer aangekomen bij het vakantiehuisje, ben je nog lekker aan het nagenieten van deze ontspannen dag. En hoe kun je zo’n dag beter afsluiten dan met een culinair etentje? Dit doe je bij Restaurant de Sluiswachter. Een romantisch restaurant, waar je je gelijk op je gemak voelt door de huiselijke sfeer. Je laat je verrassen door het menu van de chefkok, vol verse en culinaire gerechten!

Zondag

De laatste dag van jullie weekendje weg, is alweer aangebroken. Na weer een uitgebreid ontbijt, rijd je in 30 minuten naar Assen. Hier breng je een bezoek aan het Drents Museum. Bewonder naast de topstukken, ook de unieke tentoonstelling 'Sterven in schoonheid'. Neem een kijkje in de wereld van Pompeï en Herculaneum en ontdek de archeologische tentoonstelling met meer dan 100 kunstschatten.

Rond de middag lunchen jullie in de stad en dan is het tijd om een frisse neus te halen! Na 20 minuten rijden trek je bij het Boomkroonpad de wandelschoenen aan. Tijdens de wandeltocht 'Heide en Vennen' geniet je onderweg van eindeloze heidevelden en wandel je door het bos en langs vennetjes. Samen met je partner ga je aan het einde van de dag weer naar huis. Vol frisse energie en heerlijk opgeladen. En naast je goede voornemens, is er nog een extra voornemen bijgekomen: vaker ontspannen!

Ook leuk om te lezen

Ontspannen in dé Oerprovincie van Nederland

Ontspannen in dé Oerprovincie van Nederland Een stel wandelt in de avondzon door een korenveld in Drenthe

Als je leven draait om overvolle agenda’s, continue bereikbaarheid en talloze verplichtingen moet je ook eens tijd maken om de wereld om je heen even op pauze te zetten. Onthaasten doe je in Drenthe.

Ontstressen? Kom bewegen in de Drentse natuur

Ontstressen? Kom bewegen in de Drentse natuur 2 mannen leven zich uit op hun mountainbike in de Drentse bossen.

Bewegen in gezonde lucht is dé manier om te ontstressen. Het kan in Drenthe, de stoerste speeltuin van Nederland. We leggen je uit wat de voordelen zijn van buiten sporten. 

Schaapjes tellen in Drenthe, 6 tips om beter te slapen

Schaapjes tellen in Drenthe, 6 tips om beter te slapen

Ongeveer een derde van alle volwassenen heeft last van slapeloosheid. Maar je kunt er wat aan doen, vooral in Drenthe. Lees onze tips om beter te slapen en uitgerust aan je dag te beginnen.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!