Tips voor in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is hét moment om er in het nieuwe jaar weer eens lekker met je kinderen erop uit te gaan! In dé stoerste speeltuin van Nederland is er genoeg te doen. Lekker ravotten en klauteren in een klim- of speelbos. Op expeditie in Wildlands Adventure Zoo Emmen of ga van de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. In Drenthe schuilt achter elke boom een nieuw avontuur! We hebben alvast een aantal tips op een rijtje gezet.

Gevangenismuseum Veenhuizen

In het Gevangenismuseum leer je alles over de geschiedenis van Veenhuizen. Over de lange reis ernaartoe, het bijzondere kolonielandschap en het zware werk dat er verricht moest worden. Kijk rond in het huis van een ambtenaar, bekijk de signalementskaarten, waarop je precies ziet wie er vroeger in Veenhuizen hebben gewoond. Of kijk in de doodskist van een gevangene… brrr! Ook in de voorjaarsvakantie is er voor kinderen weer van alles te doen, zoals knutselworkshops voor boefjes en spannende speurtochten.

Brugklas the Movie

In navolging op de succesvolle NPO-jeugdserie 'Brugklas' komt er een film, Brugklas: Tijd van mijn leven. In de film gaat een brugklas op schoolkamp naar Drenthe. In de film worden waargebeurde situaties gereconstrueerd en komen onderwerpen naar voren waar leerlingen in de brugklas mee te maken kunnen krijgen. Een ideaal uitje voor de voorjaarsvakantie met tieners!

De leukste musea voor kinderen

Drenthe heeft veel voor kinderen te bieden, ook op educatief vlak. Want Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen. De Drentse musea zijn niet alleen leerzaam en interessant, kinderen beleven er een geweldig dagje uit. 

Bekijk onze tips

Eropuit in de natuur - Eén grote speeltuin