Wat te doen met mooi weer?

In Drenthe is er altijd wat te doen met mooi weer. Je kunt je vermaken op of in het water, maar ook genieten tussen de bomen. Pak je zonnebrand, want hier komen onze zomerse tips.

Kanoën op de Hunze

Het is altijd leuk om wat te doen met mooi weer. Wat denk je van kanovaren? Rustig peddelend glijdt het landschap aan je voorbij en zie je dingen die je vanaf de kant nooit kunt zien. Kanoën kan bijvoorbeeld prachtig op de Hunze, waar je kano’s kunt huren of een georganiseerde tocht kunt maken. Maar op welke andere plek je ook vaart: kanovaren is altijd en overal plezierig voor iedereen.

DX Adventurepark

In Gasselte is deze zomer DX Adventurepark geopend, het grootste open waterpark van Nederland. De topattractie is een spectaculaire waterschans. Het aquapark is een parcours waarop je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd worden. Je kunt er ook:

  • kanoën
  • suppen
  • zwemmen in zwemplas ’t Gasselterveld

Zwemmen in een zwemplas

't Nije Hemelriek, de Ieberenplas, de Kibbelkoele, het Blauwe Meer: zwemplassen zijn er in Drenthe bijna net zoveel als bossen en heide. Je kunt er heerlijk in zwemmen, want het water in Drenthe is net zo schoon als de overige natuur. En heel verfrissend tijdens je fiets- of wandeltocht. Zorg dus dat je je zwemkleding altijd bij je hebt. 

Lees ook: de 10 mooiste zwemplassen van Drenthe

Zeilen of surfen op het Zuidlaardermeer

Wat ook goed te doen valt met mooi weer is zeilen of surfen op het Zuidlaardermeer. Dit is het grootste meer van Drenthe, met een oppervlakte van maar liefst 671 hectare. Bij Zeil- en surfschool Zuidlaardermeer (Midlaren) kun je boten en planken huren en ook les krijgen.

Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe

De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold waar je ook lekker kunt spelen. Er is een groot buitenterrein met:

  • kinderboerderij
  • speeltoestellen
  • kabelbaan
  • traptrekkers
  • springkussens

Kom gezellig deze zomer verkoeling zoeken in de speelschuur met waterspeelplaats. In het restaurant moét je het huisgemaakte Drentse Koe-ijs proeven!

Boomkroonpad

Een bijzondere natuurattractie op de Hondsrug is het Boomkroonpad. Dit is een spannend pad van 125 meter lang dat tussen de boomtoppen loopt! Je klimt daarvoor eerst door een boomstam omhoog tot je een fantastisch uitzichtpunt over het bos bereikt. Ideaal voor een uitje met de kinderen, maar stiekem ook heel leuk voor volwassenen. Beneden bij het Boomkroonpad starten overigens diverse gemarkeerde andere wandelroutes.

Klimbossen

Een klimpark is iets spectaculairs wat te doen is met mooi weer. Drenthe heeft 10 klimparken waar je je helemaal uit kunt leven. Doe een klimtuigje om, laat jezelf zekeren en klim omhoog, de boom in. Een moment later vlieg je als een ware Tarzan aan een katrol weer naar beneden. Drenthe is een groot klimparadijs! 

Huifkartochten en paardrijden

Drenthe is genieten voor ruiters en menners die graag buitenritten maken. De natuurgebieden en de uitstekende routes maken Drenthe tot een paradijs voor paardenliefhebbers. Kom met je eigen paard, huur er een of maak een gezellige huifkartocht met het hele gezin. Lekker rustig rijden over de paden, door bossen en beekdalen. Stap op of in en geniet!

Golfen

We staan bekend om het wandelen, fietsen en paardrijden, maar je begrijpt dat je in onze natuur ook fantastisch kunt golfen. Wat denk je bijvoorbeeld van golfen op de uitlopers van de Hondsrug? Vlakbij Zeijen kun je bij de Drentsche Golf & Country Club oefenen op een wedstrijdbaan van 27 holes. Minder ervaren? Bekijk dan onze pitch&putt-mogelijkheden. Wat je handicap ook is, in Drenthe vindt iedereen wel een geschikte golfbaan!

Terrasje pakken

Tijdens een dagje in de Drentse buitenlucht moet je af en toe ook even relaxen. Een drankje nemen en afkoelen, zeker met warm weer. Dat kan prachtig bij een van onze vele terrassen aan het water.
Wij hebben de tien mooiste hotspots aan het water voor je op een rijtje gezet. 

Nog meer zonnige activiteiten

Er is altijd wat te doen met mooi weer in Drenthe. Wat hierboven staat is slechts een selectie. Kijk op de website welke andere activiteiten we allemaal hebben, maar nog liever: kom ze ook doen. Als jij het zonnetje meeneemt, zorgen wij voor de rest.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!