Blogs

Laat je met deze blogs en verhalen inspireren voor je bezoek aan Drenthe!

Roden Ot en Sien Roden

Roden is een esdorp in het noorden van Drenthe. Het is ontstaan in de Middeleeuwen en is met zo’n 15.000 inwoners (2019) één van de vijf grootste plaatsen in de provincie. Roden is vooral bekend door Ot en Sien en de Rodermarkt.

Meer lezen over Roden

Zuidwolde Het water van Het Zwarte Gat met op de achtergrond natuur en runderen.

Zuidwolde, in het zuidwesten van Drenthe, is een esdorp in een oeroude omgeving. Het ligt op een heuvelrug, die is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het opkruiende ijs zorgde voor een sprookjesachtige natuur.

Meer lezen over Zuidwolde

Hoogeveen Hardloopwedstrijd Cascaderun Hoogeveen

Hoogeveen is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente in het zuiden van Drenthe. De stad is gesticht in 1636. De stad groeide snel en flink, maar bleef mooi. Vincent van Gogh kwam hier daarom inspiratie opdoen.

Meer lezen over Hoogeveen

Assen Drents Museum in Assen

Drenthe’s hoofdstad Assen is bij velen vooral bekend door de beroemde TT motorraces. Maar weet je dat Assen ook het zomerverblijf van koning Lodewijk Napoleon Bonaparte was (inderdaad, het broertje van)? En dat die het Asserbos heeft laten aanplanten?

Meer lezen over Assen

Zuidlaren Zeilen op het Zuidlaardermeer

Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar Zuidlaren. Aan dit klassieke kinderliedje heeft Zuidlaren zijn bekendheid te danken. Er is dus genoeg water in en rond het Drentse dorp. Maar ook op het land heeft Zuidlaren veel te bieden.

Meer lezen over Zuidlaren

Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

Ik doe mee