Kinderfietsroute Bo de wolf

(17.0 km)

 • Download
 • Met de wolvenroute ontdekken jullie het speciale en bosrijke natuurgebied tussen Grolloo en Schoonloo. Het gebied is uitermate geschikt voor een avontuurlijke fietstocht in het spoor van de wolf.

  Parkeren
  Parkeren kan bij Landgoed de Berenkuil (De Pol 15, 9444 XE Grolloo). Je kunt de route ook vanaf een willekeurig ander punt starten.

  Bewegwijzering
  De route is bewegwijzerd met witte zeshoekige bordjes met groene opdruk.

  Eten & drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze fietstocht? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Grolloo en Schoonloo.

  Dit ga je zien

  Startpunt: De Pol
  9444 XE Grolloo
  1

  Grolloërveen

  Grolloërveen
  2

  Elk jaar organiseren we bij Buitenkunst Drenthe workshops in theater, dans, beeldende kunst, muziek en schrijven. Een lang weekend met Pinksteren en 6 zomerweken van zaterdag t/m zaterdag in de maanden juli en augustus. Voor alle leeftijden en niveau's.

  Buitenkunst Drenthe
  3

  Speelvijver Ieberenplas ligt in boswachterij Grolloo, naast Schoonloo. De plas is maximaal 2m diep en heeft een groot zandstrand om bijna de hele plas heen. Je vindt er toiletten, picknickplaatsen en een kiosk, die op zomerse dagen geopend is.

  Speelvijver Ieberenplas
  4

  In deze vakantiewoning in het centrum van het pittoreske Grolloo kunt u ongestoord genieten van een heerlijke vakantie of een weekendje eruit met zijn tweetjes of het hele gezin tot ca 5 personen. In het hart van Drenthe, tussen de bossen en de velde...

  Het Voorhuis
  5

  Exploitatie C+B Museum Grolloo en het organiseren van bluesconcerten en andere activiteiten

  C+B Museum Grolloo
  Eindpunt: De Pol
  9444 XE Grolloo

  Beschrijving

  Startpunt: De Pol
  9444 XE Grolloo

  Extra Info

  • Sinds een paar jaar is de wolf terug in Drenthe. Ze lijkt naar iets op zoek te zijn. In deze route maken jullie kennis met Bo de wolf, die jullie graag vertelt waarnaar ze op zoek is.
  • Houd je van spannende verhalen? Dan ben je hier midden op De Hondsrug op de juiste plek. Het Geopark is namelijk een uniek gebied in Europa dat je het beste op de fiets kunt verkennen. Op De Hondsrug leefden ooit harige mammoeten, Neanderthalers en hunebedbouwers. En in het veld kun je nog sporen vinden van oude karren, helemaal uit de middeleeuwen. Waar wacht je nog op? Stap op de fiets en beleef de historie!
  • In de app ‘Steenmannetje Op Fietse’ (Android, iOS) vind je Bo en de andere dieren. Langs de route staan bordjes met daarop het dier van jouw route. In de Steenmannetje-app kun je de afbeeldingen op de bordjes scannen. Zo krijg je instructies voor opdrachten. Wil je tijdens de route een blik werpen in het verleden en zien hoe het er hier duizenden jaren geleden uitzag? Vergeet dan niet een VR-bril mee te nemen.
  Eindpunt: De Pol
  9444 XE Grolloo

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!