Fietsroute Emmen VAM-berg

(81,5 km)

 • Download
 • Deze fietsroute van 81 kilometer begint in Emmen. Vervolgens fiets je naar Noord-Sleen, Aalden, over het Mantingerveld richting de VAM-berg, via Boswachterij Gees, weer terug naar Emmen.

  Parkeren

  Parkeren kan bij 't Wapen van Emmen Schimmerweg 1, 7811 AR Emmen.

  Bewegwijzering

  De route is niet bewegwijzerd. Je kunt hem downloaden via de knop 'Download' bovenaan. Let op: de route is dus niet heel gedetailleerd

  Dit ga je zien

  1

  “Een goede service is het geheim van ’t Wapen van Emmen”

  2

  In dit landelijke decor vond op 20 augustus 1944 een gruwelijke moord plaats op een moedige verzetsman: Albert Beens.

  Westenesch
  3

  Een omstreeks 1865 in een Ambachtelijk-traditionele stijl gebouwd voormalig tolhuis annex keuterij. Onderdeel van de bouwgeschiedenis is dat het tolhuis in het Interbellum is verlengd met een stalruimte ten behoeve van de nieuwe functie van keuterij....

  Tolhuis annex Keuterij Noord Sleen
  4

  Prinses van Zweeloo

  Prinses van Zweeloo
  5

  De kerk

  Hervormde Kerk Zweeloo
  6

  Korenmolen aan de rand van Aalden

  Jantina Hellingmolen
  7

  Mepperdennen

  Mepperdennen
  8

  Mantingerbos en –weiden bestaat uit grasland, houtwallen en elzenbos en ligt in een beekdal van het brongebied het ‘Oude Diep’, een aantal kilometer ten noordoosten van Hoogeveen.

  Mantingerbos- en weiden
  9

  Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Dan kun je heel goed in Drenthe terecht. Vanaf oktober 2018 is hier nl. de VAM-berg geopend, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser.

  VAM-berg (Col du VAM)
  10

  Het Mantingerzand ligt ten noordoosten van Hoogeveen en is ontstaan door het steken van heideplaggen en de aanwezigheid van schapen in het gebied. Het is een van de mooiste stuifzandgebieden in Nederland waar u prachtig kunt wandelen en fietsen.

  Mantingerzand
  11

  Boswachterij Gees

  Boswachterij Gees
  12

  Op zoek naar een comfortabel 4-persoons vakantiehuis in een groene en rustige omgeving? Dan is dit ‘Daalders Plekje’ echt iets voor u! Het vakantiehuis staat op een park met slechts 10 vakantiehuisjes, net buiten het dorp op het platteland.

  DaaldersPlekje
  13

  In het centrum van Oosterhesselen staat een historische boerderij, waarin de bibliotheek is gevestigd. In de bibliotheek in Oosterhesselen vind je veel boeken, films en tijdschriften voor zowel volwassenen als voor de jeugd. Ook is er een leestafel m...

  Bibliotheek Oosterhesselen
  14

  Havezate De Klencke

  Havezate De Klencke
  15

  Doe een dikke jas aan, trek warme handschoenen aan en zet je muts op, want het is weer tijd om te schaatsen! In Noordbarge kun je lekker een stukje komen schaatsen.

  Natuurijsbaan Emmen/Noordbarge
  16

  “Een goede service is het geheim van ’t Wapen van Emmen”

  Beschrijving

  1

  “Een goede service is het geheim van ’t Wapen van Emmen”

  Extra info

  Emmen op de Hondsrug

  • De stad Emmen, natuurlijk bekend van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, ligt op de Hondsrug. De Hondsrug is een lange zandrug van 70 kilometer. Het loopt van Emmen tot aan Groningen. Het is uniek gebied in Europa met een hele oude geschiedenis.

  Mantingerveld

  • Via Noord Sleen en Aalden kom je uiteindelijk bij het Mantingerveld terecht. Vroeger lagen hier allerlei versnipperde stukjes natuur. Natuurmonumenten heeft hier één centraal natuurgebied van gemaakt. Je komt Jeneverbessen, mulle zandpaadjes en zandverstuivingen tegen en er lopen allerlei grazers in dit gebied. Koeien, schapen en shetlandpony’s, en iedereen heeft een eigen menu!

  VAM-berg (Col du Vam)

  • Deze route leidt je over de VAM-berg. Wil je jouw klim-skills testen? Dat kan hier! De VAM-berg, ook wel De Col du VAM genoemd, is zo'n 48 meter hoog. Na de beklimming heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.
  16

  “Een goede service is het geheim van ’t Wapen van Emmen”

  Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

  Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

  Ik doe mee