De tips van Carlo en Maaike | Waanzinnige Wereld

Dit zijn Carlo en Maaike van Waanzinnige Wereld. Samen reizen zij naar betaalbare bestemmingen over de hele wereld. Hun ervaringen delen ze op www.waanzinnigewereld.nl. Ondanks het feit dat ze hun hele leven al in Drenthe wonen, hebben ze de Oerprovincie pas recentelijk herontdekt. Hun beste wandeltips in Drenthe delen ze graag met je!

De tips van Carlo en Maaike

1. Het Sterrebos

"Dit is een korte wandelroute, maar lang genoeg om even een frisse neus te halen. Het Sterrebos ligt in de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord. Een gebied met een verhaal. Bij Museum de Proefkolonie konden we na afloop terecht voor een drankje to go."

Lees het hele blog
Een smal slingerend bospaadje omringd door dennenbomen in het Sterrebos in Frederiksoord.

2. Het Mantingerveld

"Je wandelt door een onontdekt en divers landschap met heide, vennetjes en zandverstuivingen. Na je wandeling kun je terecht bij de Voscheheugte voor een lekker hapje en drankje to go."

Lees het hele blog
Groot vennetje in natuurgebied Mantingerveld.

Elke keer dat we eropuit gaan, komen we weer nieuwe plekjes tegen

3. De Vossenberg

"Een stukje natuur waar je alleen de vogels hoort fluiten en waar je Schotse Hooglanders ziet grazen. Landgoed De Vossenberg in Wijster is een parel die veel mensen nog niet kennen."

Lees het hele blog
Schotse Hooglanders staan te grazen in Landgoed Vossenberg.

4. Het Zwarte Gat

"Een nog vrij onbekende wandelroute bij Zuidwolde, maar wij vonden het zeker de moeite waard. De combinatie met het water maakt deze route zo mooi. Ook hier kom je onderweg Schotse Hooglanders tegen."

Lees het hele blog
Een groot ven in een heidegebied van het Zwarte Gat in Zuidwolde.

5. Het Plankenpad

"Wat ons betreft één van de mooiste Nationale Parken van ons land. Tevens ons meest gelezen blog: de wandelroute over het plankenpad in het Dwingelderveld. Na afloop kan je een lekker drankje to-go halen bij de Boslounge."

Lees het hele blog
Een slingerend plankenpad over een nat heidegebied in het Dwingelderveld.

Volg Carlo en Maaike ook op Instagram:

@waanzinnigewereld

 

Ook leuk om te lezen:

5x onontdekte natuurgebieden

5x onontdekte natuurgebieden Heideschapen in de Drentse natuur.

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Onontdekte pareltjes waar je in alle ruimte kunt ronddwalen. Trek je wandelschoenen aan en ga eropuit. We zetten 5 tips voor je op een rijtje. 

Door de lens van André Brasse

Door de lens van André Brasse

Fotografie is voor André Brasse beeldverhalen vertellen. Hij is veel te vinden in het noorden van Drenthe, een regio gezegend met een diversiteit aan schitterende landschappen en natuur. Hij neemt ons mee langs zijn favoriete fotogenieke plekken.

Wandelnetwerk Drenthe

Wandelnetwerk Drenthe

Wil je zelf een route plannen? Dat kan over één van de beschikbare regionale wandelnetwerken via een knooppuntensysteem. Zo stel je eenvoudig je ideale route samen.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!