MTB Emmen

1 uur 20 minuten (20,0 km)

 • Download
 • Deze route bestaat uit twee lussen: De Emmerdennenroute van 6 kilometer en de Valtherbosroute van 14 kilometer. Beide routes zijn aaneengesloten te rijden en geschikt voor de beginnende MTB'er.

  Als je start vanaf de parkeerplaats Wolfsbergen, fiets je in de 6…

  Deze route bestaat uit twee lussen: De Emmerdennenroute van 6 kilometer en de Valtherbosroute van 14 kilometer. Beide routes zijn aaneengesloten te rijden en geschikt voor de beginnende MTB'er.

  Als je start vanaf de parkeerplaats Wolfsbergen, fiets je in de 6 kilometer lange lus. Het is slim om eerst deze korte lus volledig te fietsen. Het is een korte route die optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die het terrein te bieden heeft. De route gaat over bochtige singletracks en je wordt diverse malen verrast door leuke korte technische klimmetjes en afdalinkjes. Het is een route die wel erg nat kan zijn. Dit maakte het rijden niet gemakkelijker, tenzij je niet bang bent voor een nat pak natuurlijk. Het eindpunt van de route staat niet aangegeven dus let goed op waar je gestart bent. 

  Als je de 14 kilometer langer route door het Valtherbos wilt fietsen, moet je eerst weer een stukje van de korte route fietsen. Na ongeveer een kilometer vanaf de start kom je op een wat breder bospad rechts (de korte route), maar als je goed oplet zie je ook een bordje rechtdoor. Vanaf hier zit op je op het verbindingsstuk naar de route in het Valtherbos. Na een aantal kilometers steek je een verharde weg over. Hier zie je gelijk links een grasveldje. Direct na het grasveldje kun je rechtsaf de route vervolgen. De route door het Valtherbos kent een stuk minder uitdaging dan die door de Emmerdennen maar is wel langer. De route gaat meestal over lange, rechte, brede karrensporen en loopt in het eerste gedeelte vooral langs de rand van het bos. In het laatste deel zitten nog wat technische paadjes. Ook het eindpunt van deze route staat niet aangegeven dus je moet goed opletten dat je op het juiste moment de verbindingsroute weer oppikt.

  Dit ga je zien

  Startpunt: 7822 AV Emmen
  Eindpunt: 7822 AV Emmen

  Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

  Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

  Ik doe mee