Over de Klinkers

(47.0 km)

 • Download
 • Niet alle wegen bestaan uit mooi, glad asfalt, dat is duidelijk! Deze route van 47 kilometer brengt je over een paar mooie klinkerstroken. Weet je zeker dat alle boutjes en schroefjes goed vast zitten? Ze krijgen wat te verduren! De route gaat door de gemeente Noordenveld.

  Parkeren
  Parkeren kan bij Bikepark Roden Kanaalstraat 62 9301 LT Roden.

  Bewegwijzering
  De route is niet bewegwijzerd. Je kunt hem downloaden via de knop 'Download' bovenaan. Let op: de route is dus niet heel gedetailleerd.

  Eten & drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze fietstocht? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in bijvoorbeeld Roden, Steenbergen, Langelo of Peize.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Kanaalstraat 68
  9301 LT Roden
  1

  Hunebed D1 is het noordelijkste hunebed van Drenthe gelegen in het plaatsje Steenbergen. Steenbergen was vroeger een gebruikelijke Drentse benaming voor een hunebed en de plaatsnaam Steenbergen zal dan ook afgeleid zijn van het hunebed dat daar ligt.

  Hunebed D1
  2

  Voormalig tolhuis

  Voormalig tolhuis
  3

  Olie en korenmuseum is een van de weinig bewaard gebleven molens in Nederland waarin tegelijkertijd Olie wordt geslagen en Meel wordt gemalen. Op de eerste verdieping, boven de entree is het graanmuseum.

  Olie- en Korenmolen Woldzigt
  4

  Een in 1930 gebouwd winkel/woonhuis met aangebouwde bakkerij. Het complex is in opdracht van J.F. Sunderman ontworpen in Expressionistische Interbellumarchitectuur met kenmerken van de Art Deco en de Amsterdamse Schoolstijl door de architecten Hilleb...

  Winkel / Woonhuis Roderwolde
  5

  Haven(tje) van Roderwolde

  Haven(tje) van Roderwolde
  6

  Midden in het prachtige Roderwolde ligt café Het Rode Hert. Het hele jaar zijn het café en de zaal van Het Rode Hert te huur voor bijvoorbeeld een reünie, concert, vergadering, expositie, cd-presentatie, feestje, borrel of receptie. Voor groepen ver...

  Café het Rode Hert
  Eindpunt: Kanaalstraat 68
  9301 LT Roden

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!