De Onlanden


  • Download
(66,4 km)

Snelheid maken is niet altijd een must. De tijd nemen en om je heen kijken kan ook juist heel mooi zijn. Leg tijdens de route van 67 kilometer je handen op het stuur en zie wat de omgeving te bieden heeft. Op deze route kom je door het gebied rondom het Leekstermeer en door het natuurgebied de Onlanden. Het is een rustige rit en je komt allerlei terrasjes tegen onderweg.

Dit ga je zien

Startpunt: Kanaalstraat 63
9301 LR Roden
1
Krimpenboerderij Een

Een ontginningsboerderij van het krimpentype, genaamd 'Ceres Hoeve'. De boerderij is volgens een gevelsteen gebouwd in 1937. De boerderij heeft een kenmerkende erfaanleg compleet met oprijlaan en voorerf, uitgevoerd als diepe siertuin met fors centra...

2
Hunebed D2

Twee kilometer ten zuiden van Norg ligt het plaatsje Westervelde. Tussen de landerijen ligt hunebed D2 op een eigen terrein naast een boerderij. Het hunebed is middelgroot en bezit niet meer al zijn stenen.

3
Hallenhuisboerderij Zeijen

Een hallenhuisboerderij met stookhok, gebouwd in een ambachtelijk-tradtionele bouwstijl. De boerderij is omstreeks 1785 gebouwd.

4
Tuin van de Tijd

De Tuin van de Tijd

5
De Onlanden

De Onlanden is een prachtig waterbergingsgebied in de Kop van Drenthe, omringd door de dorpen Peize, Eelde en Roderwolde. Het is een goede leefplek voor de Kwartelkoning, de Blauwborst, de Sprinkhaanzanger, kikkers, vissen en libellen.

6
Pompgebouw- trafohuis Matsloot

Pompgebouw- trafohuis Matsloot

7
Leekstermeer

Het Leekstermeer ligt op de grens tussen Groningen en Drenthe, in natuurgebied de Onlanden. Het meer is ondiep en populair om te kanoën of te zeilen. Aan het meer vind je Cnossen Leekstermeer, waar je een bootje kunt huren en leuke activiteiten kunt doen

Eindpunt: Kanaalstraat 63
9301 LR Roden

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!