Kinderfietsroute De Zilveren Dolk

42 minuten (14.0 km)

 • Download
 • Samen met Berend en zijn vriend raaf Ralf gaan de kinderen op zoek naar de Zilveren Dolk. Berend heeft namelijk de Zilveren Dolk verstopt voor de rovers, maar nu kan hij hem niet meer vinden. Gelukkig is er een schatkaart waar nog tips op staan. 

  De routefolder met allerlei leuke opdrachten voor kinderen is te koop bij Camping De Hondsrug of Camping Zwanemeer.

  Parkeren
  Je kunt parkeren op de parkeerplaats van Camping de Hondsrug (Annerweg 3, 9463 TA Eext) of Camping Zwanemeer (Voorsteland 1, 9461 AP Gieten).

  Bewegwijzering
  De route…

  Samen met Berend en zijn vriend raaf Ralf gaan de kinderen op zoek naar de Zilveren Dolk. Berend heeft namelijk de Zilveren Dolk verstopt voor de rovers, maar nu kan hij hem niet meer vinden. Gelukkig is er een schatkaart waar nog tips op staan. 

  De routefolder met allerlei leuke opdrachten voor kinderen is te koop bij Camping De Hondsrug of Camping Zwanemeer.

  Parkeren
  Je kunt parkeren op de parkeerplaats van Camping de Hondsrug (Annerweg 3, 9463 TA Eext) of Camping Zwanemeer (Voorsteland 1, 9461 AP Gieten).

  Bewegwijzering
  De route is bewegwijzerd met witte zeshoekige bordjes met groene opdruk. 

  Eten & drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze fietstocht? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Gieten en Eext.

  • De Zilveren Dolk routebordje

  Dit ga je zien

  Startpunt: 9463 Eext
  1

  Camping de Hondsrug ligt midden in het natuurgebied de Hondsrug, tegen het Nationaal Park Drentsche Aa en is dé familiecamping van Drenthe. Onze camping met overdekt zwembad biedt voor het hele gezin veel vakantieplezier.

  Camping de Hondsrug
  2

  Terrein met twee grafheuvels te Anloo

  Terrein met twee grafheuvels
  3

  Terrein met vijf grafheuvels te Anloo

  Terrein met vijf grafheuvels
  4

  Terrein met zes en vermoedelijk acht grafheuvels te Anloo

  Terrein met zes en vermoedelijk acht grafheuvels
  5

  Een dwarshuisboerderij gebouwd in 1894, met ingemetselde fundatiestenen aan weerszijden van de entree. De boerderij is in 1995 verbouwd door architect J.F. Hamel uit Eext.

  Dwarshuisboerderij Eext 1894
  6

  De kerk in Eext is eigendom van de Stichting Oude Drentse Kerken, onderdeel van de St. Het Drentse Landschap. De dagelijkse gang van zaken werd verzorgd door de stichting “Vrienden van de Eexter kerk” tot eind 2014. Deze mooie plek is geschikt voor v...

  Kerk in Eext
  7

  Na een aantal jaren van voorbereiding opende het museum in 1985 haar deuren. Het museum is gevestigd in de voormalige diepvrieskluis. Dit gebouw is door een zelfstandige coöperatie opgericht, waarin men als lid één of meerdere diepvriescellen kon .

  Dorpsmuseum De Kluis
  8

  Al wandelend over de kronkelpaadjes van het Rijk der Kabouters ontmoet je ruim tweehonderd kabouters. Nee, deze dwergjes bestaan niet alleen in sprookjes. In het Drentse Eext hebben de kabouters een echt thuis gevonden. Hier wachten ze op jeugdige be...

  Rijk der Kabouters
  9

  Molen Hazewind, het actiefste monument van Gieten, is gelegen aan de Naweg aldaar. Hazewind draait elke zaterdag en is dan open voor publiek. Entree is gratis. Kom langs en kijk eens binnen! De molenaars vertellen graag over hun vak. Wilt u lekker ...

  Molen Hazewind
  10

  Op zondagmorgen bieden we een uur van bezinning in een prachtige, lichte kerk. Aan de hand van verhalen uit de Bijbel zoeken we naar betekenis voor het leven van vandaag. We doen dat in begrijpelijke taal, dichtbij de mensen van nu. In onze kerk ...

  Dorpskerk Gieten
  11

  Huis te Bonnen

  Huis te Bonnen
  12

  Terrein met vier grafheuvels te Eext

  Terrein met vier grafheuvels Eext
  Eindpunt: 9463 Eext

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!