De tips van Katja Staring

Dit is Katja Staring van DailyGreenspiration. Katja is een echt buitenmens en is veel te vinden in haar tuin en in de natuur. Want 'groen maakt mensen gelukkiger en gezonder'. Op haar groene online platform DailyGreenspiration deelt ze dan ook graag haar ervaringen en tips. Katja heeft drie jaar in Drenthe gewoond en is groot fan van onze natuurrijke provincie. Ze deelt haar favoriete plekjes in Drenthe met ons.

1. Het Reestdal

Rivier de Reest is de natuurlijke grens tussen Drenthe en Overijssel. Via paaltjes- wandelingen loop je door het Reestdal met mooie doorkijkjes en oude landgoederen. Onderweg kom je overal het slingerende riviertje weer tegen. Must see: "Loop ook langs ooievaarsstation De Lokkerij, waar je de vogels trots op hun nest ziet zitten."

Lees het blog
Wandelschoenen van bovenaf gezien in herfstbladeren.

2. Doldersummerveld

Maak eens een afwisselende wandeling over het Doldersummerveld. In dit vochtige heidereservaat groeien een aantal zeldzame planten. Één daarvan is de Beenbreek, in de zomer kleurt het goudgeel en in de herfst geeft het een mooie oranjebruine gloed. Vanaf de uitkijktoren die je onderweg tegenkomt, heb je er een prachtig uitzicht over.

Lees het blog
Een rood plantje (Beenbreek) in de natuur.

3. Dwingelderveld

"Voor deze wandeling zijn we bij Spier gestart. We zijn expres tegen het einde van de middag gaan wandelen, want dan heb je meer kans om reeën te spotten. En zowaar, we zien er twee aan de rand van de hei. Ze staan daar prachtig, in de laatste zonnestralen. De grassen en boomstammen gloeien nog even goudgeel op, dan zakt de zon achter de bomen."

Lees het blog
Natuurgebied Dwingelderveld met weids uitzicht met grassen, heide en schapen.

4. Slapen in een Tiny House

"Wil je na je wandeling ook lekker blijven slapen? Kies dan voor een Tralaluna Tiny House op de Voscheheugte bij het Mantingerzand. Dit eigenzinnige mini-onderkomen is een beleving op zich. Alles is er op een paar vierkante meter en toch kun je je kont nog keren!"

Lees het blog
Houten tiny house.

Volg Katja ook op Instagram:

@dailygreenspiration 

 

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe:

Wandelnetwerk Drenthe

Wandelnetwerk Drenthe

Wil je zelf graag je wandelroute samenstellen? Met het wandelknooppuntennetwerk bepaal je zelf waar je langs loopt en hoe lang de route wordt. Zo stel je eenvoudig je eigen route samen.

Bijzondere overnachtingen

Bijzondere overnachtingen Een vrouw zit op een stoel voor een vakantiehuisje en kijkt uit over het korenveld.

Slaap je tijdens jouw verblijf in Drenthe graag net even anders dan thuis? Geen probleem. Je vindt in Drenthe uiteenlopende, opvallende overnachtingslocaties. Welke kies jij?

5x onontdekte natuurgebieden

5x onontdekte natuurgebieden Een bos van bovenaf met boomtoppen in herfstkleuren.

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Onontdekte pareltjes waar je in alle rust kunt ronddwalen. Trek je wandelschoenen aan en trek eropuit.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!