De tips van Aaldert Hooijer


Dit is Aaldert Hooijer. 
Aaldert is voorzitter van de Wieler Toer Club Ruinen en is fervent fietser. Fietste hij eerder vooral op de weg, de laatste jaren heeft hij het mountainbiken ontdekt. Regelmatig stapt hij op zijn mountainbike voor een lange tocht door de Drentse natuur. Hij deelt zijn favoriete routes en tips met jou.

 

MTB Ruinen

Aaldert fietst regelmatig de MTB route Ruinen. "Dit is een goed onderhouden route met veel afwisseling tussen singletracks en af en toe brede zandpaden. Ik houd zelf wel van wat langere afstanden, dus dan is de verbindingsroute naar het Dwingelderveld een mooie aanvulling".

Tip voor onderweg
Start of eindig je in Ruinen? Aan de brink vind je verschillende plekken voor een lekker drankje of hapje eten.

MTB Havelte

"Vanuit Ruinen stap ik ook regelmatig op de fiets richting Havelte. Via Landgoed Rheebruggen en Uffelte komen we uit op de route Havelte-Oost waar je door afwisselende natuur fietst. In Havelte fietsen we verder over de route Havelte-West met mooie singletracks langs het militairterrein en enorme hoogteverschillen met mooie heuvels. We fietsen dan ongeveer 50 km". 

Tip voor onderweg
In Havelte vind je Theehuis 't Hunebed waar we halverwege onze route soms een stop inlassen.

Ik houd van technische routes, maar ik vind de natuur eigenlijk nog belangrijker. Ik kan echt genieten van het landschap waar ik doorheen fiets.

MTB Gieten-Gasselte

"De parel van Drenthe vind ik wel de route Gieten-Gasselte. Dit is een goed ouderhouden, technische route met veel singletracks en mooie hoogteverschillen. Vooral het stuk om 't Gasselterveld is erg mooi. Ik start vaak in Grolloo, zodat we de route van Grolloo erbij kunnen doen. Zo maken we wat meer kilometers".

Mountainbiker staat op een heuvel en kijkt uit over een zwemplas.

Tip voor onderweg
Onderweg komen we langs Het Nije Hemelriek. Hier stappen we vaak af om wat te drinken.

Mountainbike tips

Wil je zelf ook een keer op een mountainbike stappen? Aaldert heeft nog enkele tips:

  • Zorg voor goed materiaal. Je kunt op veel plekken een goede fiets huren als je er zelf niet een hebt.
  • Draag altijd een helm en zorg voor een goed gevulde bidon met drinken.
  • Neem een telefoon met navigatie mee.
  • Bedenk vooraf wat voor type fietser je bent. Ga je samen met het gezin en wil je genieten van de natuur? Of ga je voor de uitdagende routes? Kies op basis daarvan een route uit.
  • Wil je wat langer fietsen, combineer dan twee of meer routes met elkaar.

Ook leuk om te lezen:

5x redenen om te mountainbiken in Drenthe

5x redenen om te mountainbiken in Drenthe

De Oerprovincie van Nederland is voor de mountainbike gemaakt. Prachtige natuurgebieden, gezellige brinkdorpjes en stoere evenementen. Lees deze vijf redenen om met je MTB naar Drenthe te komen.

Meer MTB tips

Meer MTB tips

Met modderspetters op je gezicht en adrenaline in je lijf lekker je hoofd leeg maken tijdens een mooie mountainbiketocht in Drenthe? Lees hier alles wat je over het mountainbiken in Drenthe moet weten. 

Blijf een nachtje langer

Blijf een nachtje langer Een vrouw kijkt uit over het landschap terwijl ze op een stoel voor de trekkershut zit

Blijf na je mountainbiketocht een nachtje langer in Drenthe. Bekijk het aanbod en kies jouw favoriete accommodatie voor een MTB weekend in Drenthe.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!