5x fotogenieke plekken in Drenthe

Is jouw Instagram ook toe aan een paar nieuwe, creatieve foto's? Wij zijn voor je op onderzoek uit gegaan en hebben een paar hele leuke plekjes gevonden waar jij de pérfecte Instagram foto kunt maken. Benieuwd naar deze hotspots? Lees hieronder dan de 5 mooiste instagrammable spots van Drenthe!

1. Gasselterveld

Deze plek zal je doen verbazen. Het water is azuurblauw en het strand helder wit. Het heeft wel wat weg van een tropisch strand, dat verwacht je niet in Drenthe. De overkant van de voormalige zandafgraving kent een ruig landschap. Op de helft van je route heb je de kans om het meer van een hoger niveau te bekijken op een uitzichtpunt, wat ons betreft ook de ideale plek voor een kleine picknick. Met het helderblauwe water aan je linkerhand en het indrukwekkende bos rechts van je loop je in een klein uurtje het hele meer rond.

2. De Hoogzitter Fochteloërveen

Voor de ingang van natuurgebied het Fochteloërveen staat deze hoogzitter in de vorm van een strandstoel. Je moet even een klim maken, maar dan kan je heerlijk zitten en genieten van het prachtige uitzicht. De hoogzitter staat niet op de kaart aangegeven, maar is met recht een verborgen schat in de kop van Drenthe.

3. Vlonderbrug Grolloërveen

Deze vlonder over het veengebied vind je in het Grolloërveen, in het Hart van Drenthe. Een groot veengebied midden in de uitgestrekte bossen. Door de stilte en omdat het veen diep in de bossen ligt, kun je je hier nog alleen op de wereld wanen. Een plek waar in het voorjaar wit ziet van de veenpluis, 's zomers libellen zwenken en 's winters het stille water de bomen weerspiegelt.

4. Radiotelescopen - Hooghalen & Dwingeloo

De grootste radiotelescopen van Nederland staan in Drenthe. In Hooghalen bij Westerbork vormen veertien schotels samen één grote telescoop. Die staat er al sinds 1970. Astron (Stichting Astronomisch Onderzoek Nederland) probeert hiermee geluiden uit de ruimte op te vangen. In Dwingeloo staat een grote schotel van wel 25 meter breed. Die telescoop werd gebouwd in 1954. Toen was het de grootste van de hele wereld. Sinds 1988 wordt deze schotel niet meer wetenschappelijk gebruikt, maar is het nu een rijksmonument.

 

5. Plankenpad Dwingelderveld

Een bezoek aan het Dwingelderveld mag niet ontbreken als je de hotspots van Drenthe wil hebben gezien. Waar je heen gaat op het Dwingelderveld maakt eigenlijk niet uit. Het is er overal mooi. Moet je toch kiezen en wil je iets bijzonders vastleggen? Pak dan het plankenpad bij Spier. Het Dwingelderveld behoort tot de grootste natte heidegebieden van Europa, daarom loop je deze route deels over hoger gelegen planken. Verrassend en sprookjesachtig, van smalle paadjes door het bos tot weidse vergezichten. Tip: Ga vroeg in de ochtend, als je de drukte wilt mijden.

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe

Door de lens van Karin Broekhuijsen

Door de lens van Karin Broekhuijsen Hunebed D10 met een Schotse Hooglander.

Fotograaf Karin Broekhuijsen is een trotse Drent en deelt graag haar drie meest bijzondere plekken van haar geliefde provincie!

Tips voor fotograferen met je telefoon

Tips voor fotograferen met je telefoon In het bos een foto maken van de natuur met een smartphone.

De natuur in Drenthe is onvergetelijk. Zeker als je er foto’s van maakt. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, maar natuurfotografie is nog best ingewikkeld. We geven je wat tips om de natuur in Drenthe zo goed mogelijk vast te leggen.

7x eetbare planten in Drenthe

7x eetbare planten in Drenthe Mand met kruiden op een houten tafel met notitiebriefje

Wildplukken is één grote culinaire natuurbeleving. In de Drentse natuur vind je verschillende soorten planten die je kunt eten en kan gebruiken voor heerlijke maaltijden. We geven je alvast een voorproefje van onze favoriete eetbare wilde planten.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!