Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

5x fotogenieke plekken in Drenthe

Is jouw Instagram ook toe aan een paar nieuwe, creatieve foto's? Wij zijn voor je op onderzoek uit gegaan en hebben een paar hele leuke plekjes gevonden waar jij de pérfecte Instagram foto kunt maken. Benieuwd naar deze hotspots? Lees hieronder dan de 5 mooiste instagrammable spots van Drenthe!

4. Radiotelescopen - Hooghalen & Dwingeloo

De grootste radiotelescopen van Nederland staan in Drenthe. In Hooghalen bij Westerbork vormen veertien schotels samen één grote telescoop. Die staat er al sinds 1970. Astron (Stichting Astronomisch Onderzoek Nederland) probeert hiermee geluiden uit de ruimte op te vangen. In Dwingeloo staat een grote schotel van wel 25 meter breed. Die telescoop werd gebouwd in 1954. Toen was het de grootste van de hele wereld. Sinds 1988 wordt deze schotel niet meer wetenschappelijk gebruikt, maar is het nu een rijksmonument.

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe

Door de lens van Karin Broekhuijsen

Door de lens van Karin Broekhuijsen Hunebed D10 met een Schotse Hooglander.

Fotograaf Karin Broekhuijsen is een trotse Drent en deelt graag haar drie meest bijzondere plekken van haar geliefde provincie!

Tips voor fotograferen met je telefoon

Tips voor fotograferen met je telefoon In het bos een foto maken van de natuur met een smartphone.

De natuur in Drenthe is onvergetelijk. Zeker als je er foto’s van maakt. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, maar natuurfotografie is nog best ingewikkeld. We geven je wat tips om de natuur in Drenthe zo goed mogelijk vast te leggen.

7x eetbare planten in Drenthe

7x eetbare planten in Drenthe Mand met kruiden op een houten tafel met notitiebriefje

Wildplukken is één grote culinaire natuurbeleving. In de Drentse natuur vind je verschillende soorten planten die je kunt eten en kan gebruiken voor heerlijke maaltijden. We geven je alvast een voorproefje van onze favoriete eetbare wilde planten.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!