5x tulpen in Drenthe

Velden vol met gekleurde tulpen, beelden die je wellicht niet zo snel in Drenthe plaatst. Maar steeds meer bloembollenkwekers zorgen in de Oerprovincie van Nederland voor velden vol met deze heerlijk geurende bloemen. Omdat ze hier nog niet door de massa zijn ontdekt, kun jij er in april en mei in alle rust van genieten. Ontdek de speciale tulpenroutes, plekken waar je zelf een bos mag plukken en meer.

Meer Drentse voorjaarstips

5x wandelen met een verhaal

5x wandelen met een verhaal Man en vrouw staan lachend naar een hunebed te kijken.

Ontdek de Oerprovincie van Nederland en haar interessante geschiedenis. Ga op pad en duik met deze vijf wandelingen al lopend in de bijzondere verhalen van Drenthe. 

Maak een vogelkastje

Maak een vogelkastje

Zingende vogeltjes. Of het nu in de vroege ochtend is, of 's avond tegen het schemeren, wij worden er blij van. Door zelf een vogelkastje te bouwen help je ze een handje én kun je ze van iets dichterbij horen en bewonderen. Met deze handleiding maak je er ééntje in een handomdraai.

Wandelen met je zintuigen

Wandelen met je zintuigen

De Drentse natuur is één grote oase van rust. Ontdek hoe een wandeling in ons afwisselende landschap ervoor zorgt dat je ontspant, geniet van het moment en al je zintuigen worden gevoed: horen, zien, ruiken, voelen en proeven.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!