De leukste uitjes met kleinkinderen

In Drenthe kun je eindeloos uitjes met (klein)kinderen maken. Onze natuur biedt namelijk heel veel ruimte voor avontuur. Spelen tussen de dieren, kabouters en bomen, maar ook binnen vinden de kinderen genoeg vertier. Kom naar onze provincie en zie hoe ze zich vermaken. 

Bezoek een schaapskooi

Denk je aan Drenthe, dan denk je aan schapen! Maak kennis met onze natuurlijke begrazers. In elk heidegebied zie je ze lopen. Een bezoek aan één van de vele schaapskooien is dan ook zeker een aanrader en ook leuk voor opa en oma zelf!

Zoo Bizar

Midden in het bijzondere museumdorp Orvelte zit Zoo Bizar. Dit is een mini-zoo, creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij. Het is de kleinste dierentuin van Nederland! Je kunt er verschillende kleine (exotische) diersoorten bewonderen, soms van wel heel dichtbij zodat je ze zelfs kan aanraken!

Attractiepark Sprookjeshof

Zin in een dagje uit vol plezier, spelen, klimmen en klauteren? Kom dan naar Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren. Naast het attractiepark is er ook:

 • een sprookjesbos
 • een grote speeltuin
 • een kinderboerderij
 • een 3.000 vierkante meter grote indoorspeeltuin

Drents Museum

Het Drents Museum heeft meerdere topstukken. Bij alle grote tentoonstellingen worden daarnaast speciale activiteiten georganiseerd. Ook leuk:

 • het grootste poppenhuis van Nederland: daarin leer je hoe het 250 jaar geleden in Drenthe was.
 • familieroutes: leer aan de hand van verrassende opdrachtjes en weetjes alles over de lopende tentoonstelling
 • de familiezondagen

Boomkroonpad

Bij het Boomkroonpad in Drouwen kan je op 25 meter hoogte lopen tussen de boomtoppen. Het begint in de worteltunnel, waar de dieren onder de grond hun verhaal vertellen. Vervolgens klim je door de boomstam heen omhoog, waarna je tussen de toppen van de bomen steeds hoger klimt, tot een fantastisch uitzichtpunt over het bos.

Speelboerderij De Drentse Koe

De Drentse Koe is één van onze leukste uitjes met kinderen in Drenthe. Het is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold waar je lekker kunt spelen. Er is een groot buitenterrein met:

 • kinderboerderij
 • speeltoestellen
 • kabelbaan
 • traptrekkers
 • springkussens

Ook is er een verwarmde speelschuur. In het restaurant moét je het huisgemaakte Drentse Koe-ijs proeven!

Speelgoedmuseum Kinderwereld

Speelgoedmuseum Kinderwereld is één van onze ‘historische’ tips voor uitjes met kinderen die ook leuk zijn voor volwassenen. Je ziet antiek speelgoed en ouderwetse poppen, treinen, auto’s en speelautomaten. Gelukkig kun je er ook zelf spelen. Dit kan binnen en buiten in een antieke draaimolen, op vélocipèdes, met tollen en nog veel meer ander ouderwets speelgoed. Ook is er een knutselzolder en treinpark. Leerzaam en nostalgisch dus.

Pannenkoeken eten

Kinderen zijn dol op pannenkoeken! Begin of eindig de dag af in één van de vele pannenkoekenrestaurants die je in Drenthe vindt. Succes gegarandeerd! 

Nog meer leuke uitjes

Je leest het: in Drenthe is er van alles te doen voor grootouders en hun kleinkinderen. Natuurlijk zijn er nog veel meer uitjes met kinderen te maken, maar dit waren volgens ons wel de beste tips voor jong én oud. Geniet ervan, allemaal.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!