Neem alvast een kijkje

Speelgoedmuseum Kinderwereld


In speelgoedmuseum Kinderwereld is veel te zien voor kinderen en volwassenen. Van antiek speelgoed als poppen, treinen, auto’s, LEGO tot aan oude speelautomaten.

Naast het bekijken van speelgoed zijn er ook veel mogelijkheden om e…

In speelgoedmuseum Kinderwereld is veel te zien voor kinderen en volwassenen. Van antiek speelgoed als poppen, treinen, auto’s, LEGO tot aan oude speelautomaten.

Naast het bekijken van speelgoed zijn er ook veel mogelijkheden om echt te spelen. Zo is er een antieke draaimolen in gebruik en kan iedereen zich uitleven in de buitenspeelplaats. Hier kun je fietsen op oude bijzondere fietsen, spelen met diabolo’s, tollen en nog meer. Ouders kunnen rustig koffie drinken en de kinderen in de gaten houden in het museumcafé. Ook is er een knutselzolder en treinpark om te spelen.

- kijken naar een unieke collectie ouderwets speelgoed in een vaste opstelling en naar jaarlijks wisselende tentoonstellingen.
- binnen spelen in de expositieruimte en in het ouderwetse kruidenierswinkeltje, met behendigheidsapparaten en o.a. op de speelzolder met DUPLO, houten blokken en treinen.
- buiten spelen op het grote ouderwetse speelplein met spelletjes van vroeger. Iedereen, jong en oud, kan naar hartenlust hoepelen, tollen, hinkelen, blikgooien, steltlopen, touwtjespringen of een ritje maken op de vliegende hollander en vélocipède (fiets met groot voorwiel en klein achterwiel) of een rondje draaien in de antieke molen uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Kortom, een bezoek aan Kinderwereld staat garant voor een dag met heel veel speelplezier voor het hele gezin!

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke woensdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke donderdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke vrijdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke zaterdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke zondag 11.00 - 17.00 uur

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!