MTB Sleen


  • Download
2 uur 12 minuten (33,0 km)

Deze MTB route tussen Sleen, Aalden en Schoonoord loopt grotendeels langs de rand van het bos en heeft weinig hoogteverschillen. Wel kom je na een paar km een echte buckel-piste tegen. 

Er is handig gebruik gemaakt van enkele afwateringsgeulen, om…

Deze MTB route tussen Sleen, Aalden en Schoonoord loopt grotendeels langs de rand van het bos en heeft weinig hoogteverschillen. Wel kom je na een paar km een echte buckel-piste tegen. 

Er is handig gebruik gemaakt van enkele afwateringsgeulen, om zo toch nog wat hoogteverschil in de route te krijgen. Dit deel van de route bestaat uit een afwisseling van brede paden waar je even op adem kunt komen en leuke, technische singletracks. Regelmatig kijkje uit over het wijde Drentse land naast je. Aan het eind van de route kom je langs zwemplas De Kibbelkoele. Hier vind je een zeer technische singletrack waarop veel gedraaid en gekeerd moet worden en waar je kunt genieten van kleine, steile beklimming en afdalingen.

Marijn de Vries, journaliste en voormalig profwielrenster
"Ik fiets graag deze prachtige mountainbikeroute, die me langs de Kibbelkoele voert. Het is een enorm afwisselende route, met uitdagende singletracks, bultjes en kombochten, maar ook met rechte stukken en zelfs een stukje keien. Je hebt het gevoel eindeloos te kunnen blijven rijden zonder het bos uit te komen."

Dit ga je zien

Startpunt: 7846 Noord-Sleen
1
Sleenerzand

luxe B&B aan de rand van het natuurgebied Sleenerzand. Ook geschikt voor een meerdaags verblijf. Tevens op kleine schaal kampeermogelijkheid met tent of caravan. Bijzondere overnachting is mogelijk bij de vijvers in "De Hut"

2
Hunebed D49

‘De Papeloze Kerk’ wordt dit hunebed bij Schoonoord ook wel genoemd. Een paar honderd jaar werden hier diensten gehouden door de hervormde geestelijken en werd het hunebed als podium gebruikt. Het hunebed is voor de helft bedekt met een zandheuvel.

3
Kibbelkoele

Speelvijver Kibbelkoele ligt tussen Noord-Sleen en Schoonoord en is een heerlijke schone zwemplas met een ruim zandstrand. Vooral voor kleine kinderen erg geschikt. Er zijn een kiosk en toiletten aanwezig. Het strand wordt dagelijks schoongemaakt.

Eindpunt: 7846 Noord-Sleen

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!