Neem alvast een kijkje

Andersche Diep


Fotograaf: Lars Blaauw

Dit ga je zien rondom het Andersche Diep
Al eeuwenlang kronkelt de laaglandbeek het Andersche Diep hier door het beekdal. Tijdens een wandeling in dit gebied maak je een reis door de tijd. Je wandelt over oude zandpaden, langs eeuwenoude houtwallen met statige eiken, glooiende bosranden en uitgestrekte weilanden. Afhankelijk van het seizoen zie je prachtig kleurende veldbloemen, zoals de roze koekoeksbloem, het witte fluitenkruid, het prachtig gele boerenwormkruid en het roze en wit gekleurde vingerhoedskruid. Onderweg ko…

Fotograaf: Lars Blaauw

Dit ga je zien rondom het Andersche Diep
Al eeuwenlang kronkelt de laaglandbeek het Andersche Diep hier door het beekdal. Tijdens een wandeling in dit gebied maak je een reis door de tijd. Je wandelt over oude zandpaden, langs eeuwenoude houtwallen met statige eiken, glooiende bosranden en uitgestrekte weilanden. Afhankelijk van het seizoen zie je prachtig kleurende veldbloemen, zoals de roze koekoeksbloem, het witte fluitenkruid, het prachtig gele boerenwormkruid en het roze en wit gekleurde vingerhoedskruid. Onderweg kom je veel mooie doorkijkjes tegen. Plekken waar je wel uren kunt blijven zitten en kijken. 

Oversteken
Het Andersche Diep kan op verschillende plaatsen worden overgestoken. Je kunt daarbij kiezen voor een brug of een voorde, een aangelegde doorwaadbare plek in de beek. Via deze voorde kon men vroeger, vóór de aanleg van de bruggen, ook goed de beek oversteken, te voet of met paard en wagen. Op deze plek zijn trouwens ook veel vondsten uit het stenen tijdperk gedaan, zoals bijlen en dolken. Een bijzondere gedachte, dat op de plaats waar jij dan wandelt, duizenden jaren geleden ook al mensen rondliepen.

Dit gebied grenst aan Boswachterij Gieten-Borger, waar je regelmatig reeën ziet. Vooral wanneer het begint te schemeren. Dat is het tijdstip waarop ze het liefst hun maaltijd bij elkaar sprokkelen; jonge blaadjes, boomknoppen, kruiden en paddestoelen. Kijk dus vooral ook richting de bosranden wanneer je hier rondloopt.

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Hoornse Bulten
9449 PC Nooitgedacht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!