koffie & thee schenkerij Reiling Hoeve


KOFFIE EN THEE SCHENKERIJ "REILING HOEVE"

De Reiling Hoeve is een boerderij met een geschiedenis wat terug gaat naar het jaar 17…

KOFFIE EN THEE SCHENKERIJ "REILING HOEVE"

De Reiling Hoeve is een boerderij met een geschiedenis wat terug gaat naar het jaar 1775. Deze boerderij is vanaf de eerste bouw in het bezit van mijn familie. Het is al die jaren over gegaan van vader op zoon en nu dan van vader op dochter. De eerste boerderij die hier heeft gestaan was waarschijnlijk een dwarsstaande boerderij van het type 'Hallenhuis' en werd gebouwd op een zandkop. In 1862 is de boerderij helaas volledig afgebrand, en weer opgebouwd zoals het nu is. Vele oude elementen zijn in de boerderij nog aanwezig, waaronder een oude bedsteewand met beschildering.

Bij de Reiling Hoeve kunt u terecht voor een grote kop vers gemalen koffie, op barista wijze gemaakt of een heerlijk glas losse thee met keuze uit meer dan 37 smaken. Ook voor een flesje fris, ijsje, "Home Made" ijsthee met eventueel huisgemaakt lekkers. Het is hier gemoedelijk en kleinschalig. Er is een ruim opgezet terras, waar u heerlijk kunt genieten en even kunt relaxen. Genieten van de rust en de vogels. Is het geen terrasweer, dan kunt u in de pronkkamer genieten van uw heerlijke kop koffie of thee.

Voor de fietser is er een oplaadpunt, fietspomp en verdere zaken die de fietser zoal nodig heeft bij eventuele pech. Er lopen verscheidene fiets- en wandelroutes langs de Reiling Hoeve. Er zijn diverse folders met fiets routes en informatie over de regio. De Reiling Hoeve is tevens verkooppunt van diverse streek producten, theecadeaus en losse thee. 

Scheepvaarthistorie

In 1774 telde Gasselternijveen 73 gezinnen, waaronder vijftien schippersfamilies. In 1912 was Gasselternijveen de vierde plaats van Nederland wat betreft het aantal ingeschreven schepen. De vaart is begin 1970 gedempt. Wel zijn er nog schipperswoningen in het dorp te vinden, hier is een wandelroute van te vinden op www.storytrails.eu (scheepvaartroute-Gasselternijveen) of binnen bij de Reiling Hoeve ligt een folder met informatie over deze wandelroute.

Het Baptisme

Op deze plek is het Baptisme van Nederland ontstaan en wel op  donderdag 15 mei 1845. Twee Duitse Broeders uit Hamburg kwamen voor de 2e keer terug bij Ds. Feisser om eerst Ds. Feisser te dopen en daarna nog 6 andere broeders en zusters, in een veenvaart achter deze boerderij van Roelof Reiling. Op dat moment volgde daarop de vorming der gemeente, waartoe Dr. Feisser als leraar en Broeder Roelof Reiling tot Ouderling werden geordend. Achter de boerderij waar de veenvaart vroeger was, aan het Schreierspad, is een herdenkingszuil geplaats met de namen van de eerste 7 Baptisten van Nederland.

  Openingstijden:

Vanaf mei t/m 29 september 2022 - open van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 16:30

.....Iedere 1e weekend van de maand gesloten.....

Van oktober t/m april open voor het maken van een afspraak voor: Een heerlijke Afternoon Tea, High Tea of voor een "even bijkletsen thee". Het kopen van losse thee, thee producten en cadeaus. Het bijwonen van een van de gezellige leuke workshops. In kleine groep vergaderen. En iedere woensdag van 11:00 tot 16:00 open om zo even langs te komen.

Verdere informatie is te vinden op www.reilinghoeve.nl

Openingstijden

  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • Zie voor openingstijden www.reilinghoeve/openingstijden
    .....iedere 1e weekend van de maand gesloten.....

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Adres:
Baptistenkade 32
9514 AH Gasselternijveen
Plan je route
Afstand:

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!