koffie & thee schenkerij Reiling Hoeve


KOFFIE EN THEE SCHENKERIJ 'REILING HOEVE'

Bij de 'Reiling Hoeve' kunt u terecht voor een kop vers gemalen koffie, op barista wij…

KOFFIE EN THEE SCHENKERIJ 'REILING HOEVE'

Bij de 'Reiling Hoeve' kunt u terecht voor een kop vers gemalen koffie, op barista wijze gemaakt of een heerlijk glas losse thee met keuze uit meer dan 40 smaken! Ook voor een flesje fris, Ola ijsje, 'Home Made' ijsthee met eventueel huisgemaakt lekkers. Het is hier gemoedelijk en kleinschalig, maar alles is aanwezig. Er is een ruim opgezet terras, waar u heerlijk kunt genieten en even kunt relaxen. Genieten van de rust en de vogels. Is het geen terrasweer, dan kunt u plaats nemen in de 'pronkkamer' en genieten van uw heerlijke kop koffie of thee. Ook verkrijgbaar zijn leuke thee cadeaus, thee accessoires, streek producten en losse thee.

De Reiling Hoeve is gelegen aan het fietspad, verscheidene fiets- en wandelroutes komen hier langs de Reiling Hoeve. Ook is het mogelijk om hier met een fiets- en/ of wandelroute te beginnen, parkeergelegenheid is aanwezig. Er zijn diverse folders met fiets- en wandelroute te verkrijgen bij de Reiling Hoeve en informatie over de regio of advies. De Reiling Hoeve is lid van 'Rustpunt'. Voor de fietsers is er een oplaadpunt, fietspomp en verdere zaken die de fietser zoal nodig heeft bij eventuele pech.

De 'Reiling Hoeve' is een boerderij met een geschiedenis wat terug gaat naar het jaar 1775. Deze boerderij is vanaf de eerste bouw in het bezit van de familie Reiling. Inmiddels wordt de boerderij bewoond door de 7e generatie Reiling. De eerste boerderij die hier heeft gestaan was waarschijnlijk een dwars staande boerderij van het type 'Hallenhuis' en werd gebouwd op een zandkop. In 1862 is deze boerderij helaas volledig afgebrand, waarna de huidige boerderij is gebouwd. De boerderij is de afgelopen jaren volledig gerestaureerd en vele oude elementen zijn in oude glorie hersteld, waaronder de oude bedsteewand met beschildering. 

Tevens kunt u informatie vinden bij de Reiling Hoeve over de rijke Scheepvaarthistorie en over het ontstaan van het Baptisme van Nederland in Gasselternijveen.

Openingstijden:

April alléén open bij mooi weer

.....Iedere 1e weekend van de maand gesloten.....

Mei t/m september open op woensdag t/m zondag van 11:00 - 16:30

Verdere informatie is te vinden op www.reilinghoeve.nl

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Gasselternijveen
Baptistenkade 32
9514 AH Gasselternijveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

Ik doe mee