Fietsroute Rolde VAM-berg

(74,0 km)

 • Download
 • De fietsroute Rolde VAM-berg begint in Rolde, brengt je vervolgens naar Grolloo, Westerbork, over de VAM-berg naar Wijster, Beilen, Hooghalen en weer terug naar Rolde. De route bedraagt 74 kilometer.

  Parkeren

  Parkeren kan bij de Carpool Rolde, Grolloërstraat, Rolde.

  Bewegwijzering

  Deze route is niet bewegwijzerd. Je kunt hem downloaden via de knop 'Download' bovenaan. Let op: de route is dus niet heel gedetailleerd.

  Dit ga je zien

  1

  Voormalig gemeentehuis Rolde

  Voormalig gemeentehuis Rolde
  2

  De Boerhoornblazer

  De Boerhoornblazer
  3

  In Rolde staat een bijzondere grondzeiler op een molenberg in het centrum aan de Brink, de 'Molen van Rolde'. Molen van Rolde draait elke zaterdag en is dan open voor publiek. Entree is gratis. Kom langs en kijk eens binnen! De molenaars vertellen ..

  Molen Van Rolde
  4

  Exploitatie C+B Museum Grolloo en het organiseren van bluesconcerten en andere activiteiten

  C+B Museum Grolloo
  5

  In deze vakantiewoning in het centrum van het pittoreske Grolloo kunt u ongestoord genieten van een heerlijke vakantie of een weekendje eruit met zijn tweetjes of het hele gezin tot ca 5 personen. In het hart van Drenthe, tussen de bossen en de velde...

  Het Voorhuis
  6

  Speelvijver Ieberenplas ligt in boswachterij Grolloo, naast Schoonloo. De plas is maximaal 2m diep en heeft een groot zandstrand om bijna de hele plas heen. Je vindt er toiletten, picknickplaatsen en een kiosk, die op zomerse dagen geopend is.

  Speelvijver Ieberenplas
  7

  De Elperstroom is een beekdalreservaat dat op de westelijke helft van de Hondsrug ligt. Het is, samen met de Drentse Aa, een van de meest ongeschonden beekdallandschappen in Nederland.

  Elperstroom
  8

  't Aole Gemietenhoes

  't Aole Gemientehoes
  9

  Stefanuskerk

  Stefanuskerk Westerbork
  10

  Het museum van Papierknipkunst presenteert orginele nationale en internationale papierknipkunst in vele onderwerpen. De snij- en knipkunst komt oorspronkelijk uit China. Van hieruit verspreidde deze volkskunst zich ook in West-Europese landen, onder ...

  Museum van Papierknipkunst
  11

  Ieder jaar, zodra de winter haar stempel op het Drentse landschap weet te drukken, valt er weer veel schaatsplezier te beleven in Westerbork. Ook deze winter zal het natuurijs namelijk door de kundige handen van ijsvereniging Kruumtsedrei beheerd wor...

  Natuurijsbaan Westerbork
  12

  Holtherzand

  Holtherzand
  13

  Holthe

  Holthe
  14

  Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Dan kun je heel goed in Drenthe terecht. Vanaf oktober 2018 is hier nl. de VAM-berg geopend, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser.

  VAM-berg (Col du VAM)
  15

  Het informatiecentrum De Blinkerd van Het Drentse Landschap bevindt zich op de hoogste plek van Drenthe.

  Informatiecentrum De Blinkerd
  16

  Korenmolen 1906

  Korenmolen Makkum
  17

  Makkum

  Makkum
  18

  RK kerk 'Sint Willibrord'

  RK kerk 'Sint Willibrord'
  19

  In het midden van Drenthe vind je een drietal boswachterijen: Boswachterij Grolloo, Boswachterij Hooghalen en Boswachterij Schoonloo. Drie boswachterijen met stuifzand, heide en beekdalen.

  Boswachterij Hooghalen-Grolloo-Schoonloo
  20

  Heuvingerzand

  Heuvingerzand
  21

  Langs het Melkwegpad in de boswachterij Hooghalen ligt een mooie grote zandvlakte. Dit is een prachtige plek om te picknicken of om te spelen!

  Zandspeelplaats Hooghalen
  22

  Het ielgat is in 1987 opgericht door Bert en Tina Pranger. De naam ‘ielgat’ is het Drentse woord voor vliegopening van een bijenkorf. Als eerste bedrijf in Nederland hadden we een kunststof kast ontwikkeld...

  Het Ielgat
  23

  De stichting organiseert vanaf 2001 elk seizoen zeven literaire bijeenkomsten in café De Amer in Amen. Elke tweede vrijdag van de maand, van oktober tot en met april, worden drie schrijvers geïnterviewd. Er is live muziek en een boekenstand.

  Stichting De Literaire Hemel
  24

  Elk jaar zetten de vrijwilligers van de ijsvereniging De Eendracht samen met de bewoners van Ekehaar zich in om de ijsbaan in Ekehaar schaatsklaar te maken. Wanneer het ijs stevig en schoon genoeg is kan er de hele dag geschaatst worden en vervolgens...

  Natuurijsbaan Ekehaar
  25

  Voormalig gemeentehuis Rolde

  Voormalig gemeentehuis Rolde

  Beschrijving

  1

  Voormalig gemeentehuis Rolde

  Voormalig gemeentehuis Rolde
  • Bluesdorp Grolloo Als je de route start, kom je al gauw in Grolloo terecht. Dit kleine Esdorp is bekend vanwege het C+B museum. Het C+B Museum is een museum over de voormalige bluesband Cuby + Blizzards. Daarnaast is ook het Bluesfestival, dat ieder jaar de grootste blues namen trekt, een bekend fenomeen in Grolloo.
  • Herinneringskamp Westerbork Vervolg de route en fiets dwars door de bossen van Grolloo. Via Elp kom je uit in Westerbork. Een heerlijk dorp om te stoppen om iets te eten en te drinken. Nadat je Westerbork bent gepasseerd begin je aan de VAM-berg. Via Beilen rij je richting Hooghalen. In Hooghalen vind je onder andere het Herinneringskamp, waar de Tweede Wereldoorlog herdacht wordt.
  • VAM-berg (Col du Vam) De VAM-berg, ook wel De Col du VAM genoemd, is zo'n 48 meter hoog. Wil je jouw klim-skills testen? Dan kan dat hier. Na de beklimming heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.
  25

  Voormalig gemeentehuis Rolde

  Voormalig gemeentehuis Rolde

  Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

  Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

  Ik doe mee