MTB Zuidwolde West

(20.0 km)

 • Download
 • Deze route is zeer divers: Je fietst over singletracks in het bos, zandpaden, bruggetjes, verharde weg en een klinkerweggetje. Je komt scherpe bochten, boomstronken, haarspeldbochten, waterpoeltjes, heuvels en springbultjes tegen. Mooie uitdagende route!

  Parkeren

  Parkeren kan bij de Carpool Oosterweg, 7921 TH Zuidwolde.

  Bewegwijzering

  De route wordt bewegwijzerd aan de hand van witte bordjes met groene opdruk van het internationale MTB-teken (driehoek met twee rondjes).

   Verbindingsroutes

  Verbindingsroutes naar andere MTB-routes worden veelal met een zwarte opdruk aangegeven en soms met een twee kleuren opdruk. Klik hier voor alle informatie over MTB routes. 

  • MTB Zuidwolde West routebordje

  • Verbindings routebordje

  Dit ga je zien

  Startpunt: 7921 TH Zuidwolde
  1

  De rietgedekte, rustiek gelegen groepsaccomodatie in Zuidwolde ligt op een eigen 14 hectare groot landgoed. De boerderij met de 130 jaar oude eiken, heeft een karakteristieke sfeervolle uitstraling en is gedateerd uit 1862. Deze boerderij is in 200...

  De Steenbergerhoeve
  2

  Het bos heeft een oppervlakte van bijna 30 hectare en betreft ook de ondergrond van het Tonckenshuys. Dit tehuis is geïntegreerd met de voormalige villa van Marius Tonckens. Het Faliebergbos wordt nu en dan gebruikt voor commerciële houtkap.

  Het Faliebergbos
  3

  De Entekoele is een prachtig natuurlijk ven midden in het Faliebergbos. Het ven wordt gevoed met kwelwater, waardoor het altijd een gelijk waterniveau heeft. Het Faliebergbos is van oudsher een wandelbos voor de bevolking van Zuidwolde.

  De Entekoele
  4

  In het oude gedeelte van de begraafplaats (het dichtst langs de route) staan zeer oude grafmonumenten. Zeer bijzonder is dat er zelfs nog een aantal houten zerken staan die door de droogte van het gebied niet zijn vergaan.

  De oude begraafplaats, een botanisch en mycologisch paradijs
  5

  De Vlindertuin in Zuidwolde is aangelegd in 1998 als onderdeel van het grote project VLINDER-2000 en is bedoeld om inwoners van Zuidwolde en bezoekers van elders te informeren over de mogelijkheden om allerlei insecten, en vlinders in het bijzonder.

  Vlindertuin De Wolden
  6

  In het prachtige Zuidwolde staat cultuurhistorisch streekmuseum De Wemme. Startpunt (gratis parkeren) voor fiets en wandeltochten door het mooie Reestdal en onze prachtige regio. Koffie klaar in het museum of op het terras met zicht op de beeldentuin...

  Tourist Info Folderpunt Museum De Wemme
  7

  Op de plek waar u staat bij het begin van het Ab Benninkpad in het Ekelenbergbos, liggen enkele grafheuvels. Een grafheuvel  is een heuvel uit de oudheid waarin doden een laatste rustplaats kregen.

  Grafheuvels in het Ekelenbergbos
  Eindpunt: 7921 TH Zuidwolde

  Beschrijving

  Startpunt: 7921 TH Zuidwolde
  • MTB Zuidwolde West start vanaf dezelfde locatie als MTB Zuidwolde Oost. De route (voornamelijk door het bos) is zeer divers; je fietst over singletracks in het bos, zandpaden, bruggetjes, verharde weg en een klinkerweggetje.
  •  Je stuurmanskunsten worden flink op de proef gesteld door hindernissen onderweg zoals scherpe bochten, boomstronken, haarspeldbochten, waterpoeltjes, heuvels en springbultjes. Aan het einde van de route kun je kiezen om weer naar de carpoolplek te gaan, of meteen de route MTB Zuidwolde Oost te fietsen. Kies je voor dat laatste dan ga je over het viaduct.
  Eindpunt: 7921 TH Zuidwolde

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!