Heide en bos in Noordenveld

(101.0 km)

 • Download
 • Deze route bestaande uit 101 kilometer is geschikt voor de temporijders. Je fietst door Noordenveld en door de buurgemeenten. Ook ga je door het Fochteloërveen, een prachtig natuurgebied. Er zijn genoeg wegen waarop je even goed door kunt trekken en plat op het stuur kunt hangen.

  Parkeren
  Parkeren kan aan de Brink in Roden 9301 AA Roden.

  Bewegwijzering
  De route is niet bewegwijzerd. Je kunt hem downloaden via de knop 'Download' bovenaan. Let op: de route is dus niet heel gedetailleerd.

  Eten & drinken
  Wil je wat…

  Deze route bestaande uit 101 kilometer is geschikt voor de temporijders. Je fietst door Noordenveld en door de buurgemeenten. Ook ga je door het Fochteloërveen, een prachtig natuurgebied. Er zijn genoeg wegen waarop je even goed door kunt trekken en plat op het stuur kunt hangen.

  Parkeren
  Parkeren kan aan de Brink in Roden 9301 AA Roden.

  Bewegwijzering
  De route is niet bewegwijzerd. Je kunt hem downloaden via de knop 'Download' bovenaan. Let op: de route is dus niet heel gedetailleerd.

  Eten & drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze fietstocht? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in bijvoorbeeld Roden, Bakkeveen, Appelscha of Zeijen.

  Dit ga je zien

  1

  Eten, drinken, overnachten en meer… Hotel restaurant Het Wapen van Drenthe is gelegen in het centrum van Roden en op loopafstand van het bos. Zowel de toerist als dezakelijke gast is hier aan het juiste adres. Het hotel beschikt over 15 comfortabele ...

  Hotel-restaurant Het Wapen van Drenthe
  2

  Steenbergen is een dorp in de gemeente Noordenveld, in de Nederlandse provincie Drenthe. Het ligt ongeveer 4 km ten zuidzuidwesten van Roden. De naam van het dorp is afgeleid van het vlak bij het dorp gelegen hunebed.

  Steenbergen
  3

  Buitengoed Drentse Vennen is een rustig park, gelegen in de kop van Drenthe, tussen de authentieke brinkdorpen Norg en Roden. Het park kenmerkt zich door een beschutte ligging in een afwisselend landschap van bos, heidevelden en vennen. Drentse Venn...

  Buitengoed Drentse Vennen
  4

  Restaurant, middagcafé en camping. Gezellig en betaalbaar restaurant op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe, nabij Bakkeveen. De Drie Provinciën is een relatief kleinschalige camping in Drenthe, op een parkachtig terrein. Een heerlijk ontspa...

  De Drie Provincien
  5

  Klokkestoel met gelui van twee 14e eeuwse klokken van anonieme gieters, diameters respectievelijk 73,6 cm. en 69,3 cm.

  Klokkenstoel in Fochteloo
  6

  Appelscha (Fries: Appelskea, Stellingwerfs: Appelsche) is een dorp in de gemeente Ooststellingwerf, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten zuidoosten van Drachten, tussen Oosterwolde en Dwingeloo.

  Appelscha
  7

  Inleiding IJzeren ophaalbrug, mogelijk 1894, met jongere betonnen landhoofden (circa 1955) over de Eerste wijk te Ravenswoud. Ontwerper en constructiebedrijf van de ophaalbrug zijn niet bekend. De landhoofden en de stalen buisleuningen dateren van ci...

  IJzeren ophaalbrug over de Eerste Wijk in Ravenswoud
  8

  Een dorp in de gemeenst Ooststellingewerf. De kern die vanaf eind 19e eeuw ontstond werd eerst Appelscha Derde Wijk genoemd. In 1939 was er een wedstrijd vanuit de gemeente voor een originele naam....

  Ravenswoud
  9

  Je bent op het Compagnonsveld. Sinds 2010 is dit stuk ingericht voor de natuur en onderdeel van het Fochtelöerveen. Een belangrijke buffer voor het overgebleven hoogveen.
 Hoogveen ontstaan alleen...

  De Fochtel
  10

  Deze vogelkijkhut is in 2006 in gebruik genomen. Ter vervanging van de oude en gemaakt door leerlingen van het Friese Poort College uit Drachten. Neem gerust even plaats in de vogelkijkhut. Wie weet...

  Vogelkijkhut | Fochterloërveen
  11

  Het Fochteloërveen is een hoogveengebied vlakbij Veenhuizen. In de 18e en 19e eeuw werd de massale turfwinning stopgezet en bleef slechts dit hoogveengebied bestaan. Door goed waterbeheer is het een...

  Fochteloërveen
  12

  Ergens in de natte wereld van het Fochteloërveen ontstaat het veenbeekje De Slokkert. Met enig kunst- en vliegwerk wordt hij door het Bankenbosch gevoerd. Je komt De Slokkert onderweg voor het eerst tegen als je op weg naar twee bruggetjes passeert.

  De Slokkert
  13

  In Zuidvelde fietspad RA. Einde Brink weggetje RA. Vóór laatste boerderij smal paadje RA. Neem bij zandweg schelpenpad LA. Pad blijven volgen tot klinkerweg.

  Zuidvelde
  14

  In en rondom Peest zijn veel verhalen te vertellen over de Tweede Wereldoorlog waarvan de overblijfselen nog zichtbaar zijn in het landschap. In 1940 besluiten de Duitsers een vliegveld aan te leggen nabij Norg.

  Vliegveld Norg
  15

  Een hallenhuisboerderij met stookhok, gebouwd in een ambachtelijk-tradtionele bouwstijl. De boerderij is omstreeks 1785 gebouwd.

  Hallenhuisboerderij Zeijen
  16

  De Tjasker Meesterveen is een molen, een paaltjasker, ten oosten van het dorp Zeijen. Tjaskers zijn één van de kleinste windmolens van Nederland en zijn ontwikkeld in Friesland.

  De Tjasker
  17

  Vanaf de uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over het Oostervoortse diep en het aangrenzende beekdal.

  Uitkijktoren Oostervoortse diep
  18

  Eten, drinken, overnachten en meer… Hotel restaurant Het Wapen van Drenthe is gelegen in het centrum van Roden en op loopafstand van het bos. Zowel de toerist als dezakelijke gast is hier aan het juiste adres. Het hotel beschikt over 15 comfortabele ...

  Hotel-restaurant Het Wapen van Drenthe

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!