Groene paaltjesroute Norg | richting Een

2 uur (9.0 km)

 • Download
 • Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen. Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. 

  Groene paaltjesroute Norg - Een
  De groene wandelrou…

  Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen. Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. 

  Groene paaltjesroute Norg - Een
  De groene wandelroute brengt u richting het westen van Norg. Deze route brengt u langs beekdal de Slokkert, een prachtig natuurgebied. Hier is het eerste archeologische beleefpunt van Drenthe geopend in 2017, te vinden nabij de Veenhuizerbrug. Door tijdens de route de Eenerstraat over te steken komt u bij de Langeloërduinen. Een prachtig oud bosgebied met glooiend landschap. Uiteindelijk komt u terug in het centrum van Norg. Lengte 9 km. 

  De paaltjesroutes van Norg bestaan uit 4 gemarkeerde wandelroutes van ongeveer 5 km, 6,5 km, 8 km en 9 km.  

  Parkeren en OV
  De route start vanaf De Brink 1 in Norg. Hier zit ook een Tourist Info punt en er zijn gratis parkeerplekken. Kom je met het OV? Dan stap je uit bij Bushalte Westeind in Norg. Plan hier je reis

  Bewegwijzering
  De route is bewegwijzerd met gele paaltjes.

  Honden
  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Norg.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Brink 1
  Norg
  Eindpunt: Brink 1
  Norg

  Beschrijving

  Startpunt: Brink 1
  Norg

  Extra info

  Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen.
  Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. De route richting Een is aangegeven met groene paaltjes. 

  Eindpunt: Brink 1
  Norg

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!