WMD wandelroute Noordbargeres

(4.2 km)

 • Download
 • Deze bewegwijzerde route van 4,2 km loopt door het waterwingebied van Noordbargeres bij Emmen. Tijdens deze route loop je door een oud landbouwgebied wat deel uitmaakt van een esdorpenlandschap. Afhankelijk van het weer kunnen sommige gedeeltes zompig zijn. De route is verboden toegang na zonsondergang en voor zonsopkomst.

  Parkeren & OV
  Je kan het beste parkeren bij Q-Park Wildlands (Ermerweg 28, 7812 BG Emmen), parkeerplaats Willinkplein Zuid (Willinkplein 42, 7811 DD Emmen) of parkeergarage Westerstraat (Westerstraat 250, 7811 MZ Emmen).
  Al deze parkeergelegen is betaald parkeren! Kom je met het…

  Deze bewegwijzerde route van 4,2 km loopt door het waterwingebied van Noordbargeres bij Emmen. Tijdens deze route loop je door een oud landbouwgebied wat deel uitmaakt van een esdorpenlandschap. Afhankelijk van het weer kunnen sommige gedeeltes zompig zijn. De route is verboden toegang na zonsondergang en voor zonsopkomst.

  Parkeren & OV
  Je kan het beste parkeren bij Q-Park Wildlands (Ermerweg 28, 7812 BG Emmen), parkeerplaats Willinkplein Zuid (Willinkplein 42, 7811 DD Emmen) of parkeergarage Westerstraat (Westerstraat 250, 7811 MZ Emmen).
  Al deze parkeergelegen is betaald parkeren! Kom je met het OV? Vanaf bushalte Holdert in Emmen is het nog ruim een kwartier lopen naar het startpunt.

  Bewegwijzering
  Deze route is bewegwijzerd aan de hand van vierkante bordjes met een blauwe opdruk. Het is ook mogelijk de route aan de hand van de bewegwijzering op andere locaties op te pakken.

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Emmen.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Raadhuisplein
  7811 Emmen
  1

  ATLAS Theater is een multifunctionele accommodatie voor elk type voorstelling, concert, congres of andere bijeenkomsten.

  Atlas Theater
  2

  WILDLANDS Adventure Zoo EmmenKom naar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en maak een wereldreis in één dag. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende...

  WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
  3

  De Grote Kerk in het hart van Emmen bestaat uit een 19e eeuwse kerk (in 1856 gebouwd) met een toren uit de 12e of 13e eeuw. Het is een sobere bakstenen kruiskerk met een verrassend grote binnenruimte...

  Grote Kerk Emmen
  4

  WMD Drinkwater waterwingebied

  Waterwingebied Noordbargeres
  Eindpunt: Raadhuisplein
  7811 Emmen

  Beschrijving

  Startpunt: Raadhuisplein
  7811 Emmen
  • Je wandelt over het ‘blauwe goud’
   Welkom in WMD-wingebied Noordbargeres. Dit is één van de locaties waar WMD grondwater uit de grond onttrekt om er drinkwater van te maken. Elke dag leveren wij betrouwbaar, gezond en lekker water aan inwoners van Drenthe. 
   Je wandelt dus letterlijk over ons ‘blauwe goud’. WMD beschermt haar grondwaterbronnen goed. Daarom hebben we de gebieden waar we grondwater oppompen grotendeels in eigen beheer. We zorgen goed voor de natuur in onze wingebieden, ook op de Noordbargeres.
  • Esdorpenlandschap
   De Noordbargeres is gelegen op de westelijke flank van de Hondsrug. Dit oude landbouwgebied maakt deel uit van een esdorpenlandschap. Aan de noordkant wordt het gebied begrensd door het cultuurhistorische dorp Westenesch en aan de zuid- en oostkant door de 
   bebouwing van Emmen.
   Uit de bronnen in dit gebied wordt jaarlijks circa 4,5 miljoen kubieke meter grondwater omhoog gepompt dat wordt gezuiverd in dit pompstation. Dit drinkwater wordt vervolgens gedistribueerd naar Emmen en omliggende dorpen.
  • Soorten die we vinden in dit wandelgebied
   - Vingerhoedskruid
   - Schapenveentje
   - Geelgors
  Eindpunt: Raadhuisplein
  7811 Emmen

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!