Gele paaltjesroute Norg | richting Langelo

1 uur 20 minuten (6.5 km)

 • Download
 • Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen. Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. 

  Gele paaltjesroute Norg - Langelo
  De gele paaltjesrou…

  Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen. Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. 

  Gele paaltjesroute Norg - Langelo
  De gele paaltjesroute gaat richting het noorden. Vanuit het centrum gaat u richting de Oosterduinen, een bosrijk gebied waar het prachtig is om te wandelen. Vervolgens komt u langs het schillenveen, waar vroeger turf werd gewonnen. Daarna komt u tijdens de wandeling door de Langeloërduinen, wat een prachtige oud bos is met glooiend landschap. U vervolgt uw weg en komt terug in het centrum van Norg. Lengte 6,5 km.

  De paaltjesroutes van Norg bestaan uit 4 gemarkeerde wandelroutes van ongeveer 5 km, 6,5 km, 8 km en 9 km. Deze gele paaltjesroute is 6,5 km. De wandeling volgt voornamelijk de fietspaden door het bos ten noorden van Norg. Hierbij loop je gedeeltelijk het Drenthepad, het Jacobspad en het Natuurpad van IVN Norg. De route is niet overal verhard.

  Parkeren en OV
  De route start vanaf De Brink 1 in Norg. Hier zit ook een Tourist Info punt en er zijn gratis parkeerplekken. Kom je met het OV? Dan stap je uit bij Bushalte Westeind in Norg. Plan hier je reis

  Bewegwijzering
  De route is bewegwijzerd met gele paaltjes.

  Honden
  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Norg.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Brink 1
  Norg
  1

  Bibliotheek Norg is gehuisvest in het multifunctionele centrum De Brinkhof en heeft een uitgebreid assortiment boeken, tijdschriften en films voor volwassenen en jeugd. In de bibliotheek is een Tourist...

  Bibliotheek Norg
  Eindpunt: Brink 1
  norg

  Beschrijving

  Startpunt: Brink 1
  Norg

  Extra info

  Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen.
  Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. De route richting Langelo is aangegeven met gele paaltjes. 

  Eindpunt: Brink 1
  norg

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!