Blauwe paaltjesroute Norg | richting Westervelde

1 uur (5.0 km)

 • Download
 • Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen. Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. 

  Blauwe paaltjeroute Norg - Westervelde:
  Tijdens deze wandel…

  Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen. Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. 

  Blauwe paaltjeroute Norg - Westervelde:
  Tijdens deze wandeling langs paaltjes voorzien van een blauwe bovenkant, kunt u genieten van de prachtige omgeving van Norg. De route brengt u langs het Norgerholt, een oud oerbos vermoedelijk daterend uit de 9e eeuw. Het is één van de oudste bossen van Nederland. Langs de rand van Westervelde komt u langs een gelegenheid voor een tussenstop. Vervolgens komt u langs hunebed D2 en door de landerijen komt u terug in het centrum van Norg. Lengte 5 km.

  Er zijn 4 gemarkeerde wandelroutes die in Norg starten van ongeveer 5 km, 6,5 km, 8 km en 9 km. Deze blauwe paaltjesroute is 5 km. De wandeling brengt je door het Drentse landschap richting Westervelde, een mooi esdorp. De route is niet overal verhard.

  Parkeren en OV 
  De route start vanaf De Brink 1 in Norg. Hier zit ook een Tourist Info punt en er zijn gratis parkeerplekken. Kom je met het OV? Dan stap je uit bij Bushalte Westeind in Norg. Plan hier je reis

  Bewegwijzering
  De route is bewegwijzerd met blauwe paaltjes.

  Honden
  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Norg.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Brink
  9331 Norg
  1

  Twee kilometer ten zuiden van Norg ligt het plaatsje Westervelde. Tussen de landerijen ligt hunebed D2 op een eigen terrein naast een boerderij. Het hunebed is middelgroot en bezit niet meer al zijn stenen.

  Hunebed D2
  Eindpunt: Brink
  9331 Norg

  Beschrijving

  Startpunt: Brink
  9331 Norg

  Extra info

  Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen.
  Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. De route richting Westervelde is aangegeven met blauwe paaltjes. 

  Eindpunt: Brink
  9331 Norg

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!