MTB route Oost "Rondom Dwingeloo" richting VAM berg

(55.0 km)

 • Download
 • Eén van de 4 schitterende GPS routes met start/finish op de Brink in Dwingeloo. Hoofdzakelijk over bestaande MTB-routes met originele verbindingsstukken. Om fris op de VAM-berg aan te komen en op de terugweg lekker te kunnen herstellen van je inspanningen op VAM-berg is deze route 55 kilometer lang en bestaat uit snelle paden. De 55 kilometer is exclusief de MTB routes die je zelf op de VAM-berg uitkiest. 

  Parkeren

  Parkeren kan bij Hotel & Restaurant Wesseling, Brink 26, 7991 CH Dwingeloo.

  Bewegwijzering

  De route wordt…

  Eén van de 4 schitterende GPS routes met start/finish op de Brink in Dwingeloo. Hoofdzakelijk over bestaande MTB-routes met originele verbindingsstukken. Om fris op de VAM-berg aan te komen en op de terugweg lekker te kunnen herstellen van je inspanningen op VAM-berg is deze route 55 kilometer lang en bestaat uit snelle paden. De 55 kilometer is exclusief de MTB routes die je zelf op de VAM-berg uitkiest. 

  Parkeren

  Parkeren kan bij Hotel & Restaurant Wesseling, Brink 26, 7991 CH Dwingeloo.

  Bewegwijzering

  De route wordt niet bewegwijzerd, maar je kunt de route downloaden met de download knop bovenaan. 

  Verbindingsroutes

  Verbindingsroutes naar andere MTB-routes worden veelal met een zwarte opdruk aangegeven en soms met een twee kleuren opdruk. Klik hier voor alle informatie over MTB routes.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Hotel & Restaurant Wesseling
  Brink 26
  7991 CH Dwingeloo
  1

  De grootste beuk van heel Drenthe, met een omtrek van mijn liefst 6 meter!

  De oude beuk
  2

  Makkumerplas | de grootste plas op het Terhorsterzand.

  Makkumerplas
  3

  Spier

  Spier
  4

  Het informatiecentrum De Blinkerd van Het Drentse Landschap bevindt zich op de hoogste plek van Drenthe.

  Informatiecentrum De Blinkerd
  5

  Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Dan kun je heel goed in Drenthe terecht. Vanaf oktober 2018 is hier nl. de VAM-berg geopend, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser.

  VAM-berg (Col du VAM)
  6

  Het Oude diep is een beek van bescheiden formaat.

  Het Oude Diep
  7

  Vochtig heideterrein van 147 ha ten noorden van Hoogeveen.

  Boerenveensche Plassen
  8

  Commissaris Cramerpad

  Commissaris Cramerpad
  9

  De Dwingeloo Radiotelescoop - geopend in 1956 en sinds 2009 rijksmonument - is een van de oudste en beroemdste radiotelescopen ter wereld. De radiotelescoop ligt in een radiostoringsvrije zone bij de ASTRON/JIVE gebouwen midden in het Dwingelderveld.

  Radiotelescoop Dwingeloo
  Eindpunt: Hotel & Restaurant Wesseling
  Brink 26
  7991 CH Dwingeloo

  Beschrijving

  Startpunt: Hotel & Restaurant Wesseling
  Brink 26
  7991 CH Dwingeloo

  Extra Info

  • Vanaf de Brink verlaat je Dwingeloo in zuidelijke richting via het historische gedeelte van het dorp. Over snelle zandpaden, klinkers en asfaltwegen pak je een klein stukje van de Dwingeloo-route mee, om vervolgens de A28 over te steken en via het Terhorsterzand naar Spier te rijden.
  • Vanaf daar gaat het via de Attero track naar de VAM-berg. De gpx-file leidt je via het asfalt over de VAM-berg zodat je een indruk van de berg krijgt en bovenop de berg via het informatie bord de mountainbike routes die over de berg lopen kunt bekijken. Kies dus zelf de MTB routes uit en pak vervolgens de gpx-file weer op om via Pesse en het Dwingelderveld terug te rijden naar Dwingeloo.
  • De MTB routes op de VAM-berg bevatten ook enkele ‘rock gardens’. Neem daarop geen onnodige risico’s en kies voor de B-lijn als je het niet vertrouwd.
  • Steengoed idee! Fiets meerdere #RondomDwingeloo routes achter elkaar op één dag en verdien er een trofee mee. Een uniek keitje met inscriptie; 2 routes 'KEI-goed', 3 routes 'KEI-maf' en voor de ultra’s alle vier de routes 'KEI-te gek'. Gratis af te halen (samen met een drankje naar keuze) bij Hotel & Restaurant Wesseling op vertoon van je Strava file.
  • Fiets altijd volgens de regels: https://www.natuurmonumenten.nl/mountainbiken/buitencode-voor-sporters-de-natuur
  Eindpunt: Hotel & Restaurant Wesseling
  Brink 26
  7991 CH Dwingeloo

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!