Kinderfietsroute Harry de bever

(15.5 km)

 • Download
 • De beverroute brengt je naar het Hunzedal, een boeiend gebied tussen Eext en Annen. Het Hunzedal is een gevarieerd natuurgebied rond de rivier de Hunze. Een mooie plek om te fietsen, zo op de rand van het veen en het zand.

  Parkeren 
  Parkeren kan op de parkeerplaats van Camping de Hondsrug (Annerweg 3, 9463 TA Eext). Je kunt de route ook starten vanaf een willekeurig ander beginpunt.

  Bewegwijzering
  De route is bewegwijzerd met witte zeshoekige bordjes met groene opdruk. 

  Eten en drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze fietstocht? Er zijn horecamogelijkheden in Annen en Eext, deze lopen niet over de route.  

  Dit ga je zien

  Startpunt: Annerweg 3
  9463 TB Eext
  1

  De Duunsche Landen is een natuurgebied ten oosten van de Hondsrug. In het gebied ligt de grootste uitblazingskom van Drenthe, een aardkundig monument.

  Duunsche Landen
  2

  Het stroomdal van de Hunze, gelegen aan de voet van de Hondsrug, aan de oostgrens van Drenthe, is in het verre verleden gevormd door het krachtenspel van wind, water en ijs.

  Hunzedal
  3

  De Hondsrug Geopark vertelt het verhaal van het unieke landschap van Oost-Drenthe. Hoe het ijs hier 150.000 jaar geleden over het land schuurde en alles plat walste wat op zijn weg kwam. Hoe ijs en smeltwater het landschap boetseerden tot heuvelrugge...

  de Hondsrug UNESCO Global Geopark
  Eindpunt: Annerweg 3
  9463 TB Eext

  Beschrijving

  Startpunt: Annerweg 3
  9463 TB Eext
  • Eeuwenlang was er geen bever in Drenthe te vinden. Tot 2008, toen er enkele bevers werden uitgezet. Zo kwam ook Harry de bever in Drenthe terecht. Maar nu heeft Harry een probleem en kan hij jullie hulp goed gebruiken!
  • Houd je van spannende verhalen? Dan ben je hier midden op De Hondsrug op de juiste plek. Het Geopark is namelijk een uniek gebied in Europa dat je het beste op de fiets kunt verkennen. Op De Hondsrug leefden ooit harige mammoeten, Neanderthalers en hunebedbouwers. En in het veld kun je nog sporen vinden van oude karren, helemaal uit de middeleeuwen. Waar wacht je nog op? Stap op de fiets en beleef de historie!
  • In de app ‘Steenmannetje Op Fietse’ (Android, iOS) vind je Harry en de andere dieren. Langs de route staan bordjes met daarop het dier van jouw route. In de Steenmannetje-app kun je de afbeeldingen op de bordjes scannen. Zo krijg je instructies voor opdrachten. Wil je tijdens de route een blik werpen in het verleden en zien hoe het er hier duizenden jaren geleden uitzag? Vergeet dan niet een VR-bril mee te nemen.
  Eindpunt: Annerweg 3
  9463 TB Eext

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!