Dwingeler ommetje Leda


  • Download
49 minuten (4,2 km)

Het ommetje Leda is het 2e ommetje van de stichting de Dwingeler ommetjes. Dit ommetje loopt door het prachtige gehuchtje Lhee en deels door Nationaal park het Dwingelderveld.

Het dorpje Lhee staat bekent om zijn mooie oude rietgedekte boerderijen, het kleinschalige landschap en de jaarlijkse oogstdag. Onderweg komt u de bospup tegen waar u wat kunt eten of  drinken, dit kan natuurlijk ook van tevoren of na afloop in het naastgelegen Dwingeloo.

Parkeren kunt u het beste doen op het parkeerterreintje in het bos bij de radiothelescoop. Oude Hoogeveensedijk

Wij wensen u veel wandelplezier!

Dit ga je zien

Startpunt: parkeerplaats richting Astron
hoogeveensedijk
7991 Dwingeloo
1
Bospub de Boerdennen

Op een prachtige plek in het Nationaal park Dwingelderveld ligt aan de rand van het bos de Bospub met een uitgebreide menukaart. Je kunt je auto hier gratis parkeren en een frisse neus halen met de prachtige wandel- en fietstochten die hier beginnen.

2
CAMRAS - Dwingeloo Radiotelescoop

De Dwingeloo Radiotelescoop - geopend in 1956 en sinds 2009 rijksmonument - is een van de oudste en beroemdste radiotelescopen ter wereld. De radiotelescoop ligt in een radiostoringsvrije zone bij de ASTRON/JIVE gebouwen midden in het Dwingelderveld.

3
Vakantiepark Zonnetij

Het bosrijke park ”Zonnetij” bestaat uit 23 sfeervolle houten recreatiebungalows, Modern en Noors. De bungalows zijn geschikt voor 1-10 personen, of u verblijft in de luxe groepsaccommodatie met sauna die geschikt is voor max 18 personen. Ook kunt u ...

Eindpunt: Oude Hoogeveensedijk
7991 Dwingeloo

Kenmerken

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!