Rode paaltjesroute Norg | richting Peestermaden

1 uur 40 minuten (8.0 km)

 • Download
 • Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen. Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. 

  Rode paaltjesroute Norg - Peestermaden
  Tijdens deze wandel…

  Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen. Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. 

  Rode paaltjesroute Norg - Peestermaden
  Tijdens deze wandeling langs paaltjes voorzien van een rode bovenkant, kunt u genieten van de natuur tussen Norg en Peest. Vanuit Norg vertrekt u richting het Noordsche Veld. Vervolgens komt u langs Duivelsrots, een historisch herkenningspunt. Vervolgens komt u langs Peest en langs monument Westerveen. Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan de Britse vliegers en Franse parachutisten die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Uiteindelijk komt u terug in het centrum van Norg. Lengte 8 km. 

  De paaltjesroutes van Norg bestaan uit 4 gemarkeerde wandelroutes van ongeveer 5 km, 6,5 km, 8 km en 9 km. Deze rode paaltjesroute is 8 km. 

  Parkeren en OV
  De route start vanaf De Brink 1 in Norg. Hier zit ook een Tourist Info punt en er zijn gratis parkeerplekken. Kom je met het OV? Dan stap je uit bij Bushalte Westeind in Norg. Plan hier je reis

  Bewegwijzering
  De route is bewegwijzerd met rode paaltjes.

  Honden
  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Norg.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Brink 1
  9331 Norg
  Eindpunt: Brink 1
  9331 Norg

  Beschrijving

  Startpunt: Brink 1
  9331 Norg

  Extra info

  Norg en omgeving behoren tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. In dit unieke historische landschap van bossen, heide, stuifduinen, akkers en beekdalen is het verleden nog goed zichtbaar in het landschap en in één van de gezellige authentieke brinkdorpen.
  Vanuit het centrum van Norg bezoek je dit unieke gebied via enkele bewegwijzerde wandelroutes. Deze starten op de Brink in Norg waar ook een parkeerplaats te vinden is. De route richting Peestermaden is aangegeven met rode paaltjes. 

  Eindpunt: Brink 1
  9331 Norg

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!