Dwingeler Ommetje Mars

1 uur (4.9 km)

 • Download
 • Het Dwingeler Ommetje Mars is een bewegwijzerde route van 4,9 km rond de Brink in Dwingeloo. Je wandelt over de mooiste brink van Drenthe, langs sloten en singels. Ook kom je een landgoed tegen en zie je in de verte de Dwingelder stroom. De route is niet overal verhard.

  Parkeren en OV

  De route start bij Sciencehub Dwingeloo, …

  Het Dwingeler Ommetje Mars is een bewegwijzerde route van 4,9 km rond de Brink in Dwingeloo. Je wandelt over de mooiste brink van Drenthe, langs sloten en singels. Ook kom je een landgoed tegen en zie je in de verte de Dwingelder stroom. De route is niet overal verhard.

  Parkeren en OV

  De route start bij Sciencehub Dwingeloo, aan De Brink 5. Gratis parkeren doe je aan langparkeerplaatsen aan de Bruges (hier loop je ook langs) en de Weijert. Kom je met het openbaar vervoer? De dichtsbijzijnde bushalte is de halte 'Brink' in Dwingeloo. Dan ben je vlakbij! Plan hier je OV-reis. 

  Bewegwijzering

  Deze route is bewegwijzerd met bordjes met daarop 'Dwingeler Ommetje Mars'.

  Honden

  Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

  Eten en drinken
  Onderweg of na je wandeling iets eten of drinken? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Dwingeloo.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Sciencehub Dwingeloo
  Brink 5
  7991 CG Dwingeloo
  1

  Toen de Sint Nicolaaskerk werd gebouwd, reed elke dag de Juffer van Batinghe voorbij. Ze lachte erg vriendelijk naar de uitvoerder van de bouw. De rest van het letterlijk afschrift van de tekst is te...

  De Juffer van Batinghe
  2

  De Hervormde kerk van Dwingeloo met zijn opvallende uivormige torenspits rijst boven het geboomte uit. In de volksmond wordt de toren "de Siepel" genoemd, de Drentse benaming voor ui. De huidige torenspits...

  Sint Nicolaaskerk
  3

  Westrup kreeg in 1740 de status van havezate, Vanaf 1740 stond het huis bekend onder de naam Westrup of Westdorp. Voor 1740 was het huis in het bezit geweest van de familie Van den Clooster,...

  Havezate Westrup
  4

  Het toeristisch informatie punt van de gemeente Westerveld. In onze vestigingen kunt u toeristische informatie over de omgeving vinden.

  Tourist Info Punt Dwingeloo
  5

  "Schultehuis: een gepleisterd bakstenen gebouw met rechte topgevel. Tot in de Franse tijd was dit de ambtswoning van de Dwingelder Schulte. De Schulte was de plaatselijke bestuurder-notaris...

  Schultehuis
  Eindpunt: Sciencehub Dwingeloo
  Brink 5
  7991 CG Dwingelooo

  Beschrijving

  Startpunt: Sciencehub Dwingeloo
  Brink 5
  7991 CG Dwingeloo

  Extra info

  Dit Dwingeler ommetje is een prachtige korte route rond de Brink in Dwingeloo met een heerlijk uitstapje naar het kleinschalige landschap aan de Westzijde van het mooie dorp Dwingeloo.

  De actieve club vrijwilligers uit Dwingeloo heeft de afgelopen jaren een aantal zeer mooie ommetjes ontwikkeld. Samen met inwoners,  lokale boeren, de gemeente Westerveld en Staatsbosbeheer zijn ze er in geslaagd enkele zeer gevarieerde korte wandelingen te maken.

  Ommetje Mars is het eerste ommetje dat ontwikkeld is door deze club en kent binnen de 4,9 kilometer die het ommetje lang is zeer veel variatie. Zo komt u over de mooiste brink van Drenthe, wandelt u langs sloten en langs singels en komt u nog een landgoed tegen en ziet u in de verte de Dwingelder stroom.

  Onderweg midden in de natuur bevindt zich een uitgegraven poel bij een gerealiseerd buitenlokaal, waar u heerlijk kunt zitten (bankjes en picknicktafel) en waar ook de plaatselijk basisschool de ruimte heeft om buiten les te geven. 

  Heerlijk om even te lopen na of voor een maaltijd op de Brink waar het ommetje begint en start. Parkeren kunt u doen tegenover verzorgingshuis de Weijert of bij het grote parkeerterrein aan de bruges. De ommetjes komen daar ook langs dus u kunt er ook voor kiezen daar aan te vangen.

  Veel wandelplezier!

  Eindpunt: Sciencehub Dwingeloo
  Brink 5
  7991 CG Dwingelooo

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!