Recept: Drentse boerenwafel

Boerenwafels werden vroeger in Drenthe veel gemaakt als lunch tussen de middag. 

Wat heb je nodig?

  • Kom, garde, koekenpan
  • 3 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 4 beschuiten
  • 1/2 dl melk
  • 1 theelepel anijszaad
  • Bruine basterdsuiker
  • Boter

Wat moet je doen?

Stap 1: Doe de eieren en de melk in een kom. Klop alles goed op samen met het zout en het anijszaad.
Stap 2: Laat de beschuiten weken in het mengsel van ei.
Stap 3: Smelt de boter in een koekenpan en leg dan voorzichtig de geweekte beschuiten in de pan.
Stap 4: Zet de boerenwafels op laag vuur en wacht dan tot ze aan twee kanten bruin zijn.
Stap 5: Strooi voor het serveren van de boerenwafels wat chocola, kaneel, kaas of bruine basterdsuiker over de boerenwafels heen.

Eet smakelijk!

​Tip: ook heerlijk met kersen, aardbeien en/of slagroom.