Drentse Uitmaand

Drenthe ademt cultuur. In ons historische cultuurlandschap vind je unieke locatievoorstellingen en beeldende kunstmanifestaties, bijzondere (amfi)theaters, kleurrijke festivals en ruim 50 musea. In september start in Drenthe het nieuwe culturele seizoen en kun je tijdens de Drentse Uitmaand genieten van muziek, dans, voorstellingen en evenementen. Het uitgelezen moment om kennis te maken met het kunst- en cultuuraanbod in de Oerprovincie.

Onze museum top 6

Het rijke culturele verleden van Drenthe ontdek je nergens zo goed als in één van onze musea. Je kunt er ook terecht voor spraakmakende internationale tentoonstellingen. Moeite met kiezen? Wij hebben een top 6 voor je samengesteld.

Bekijk onze tips
Barbizon van het Noorden - Drents Museum

Galerieën en beeldentuinen

Een dagje struinen langs galerieën, ateliers en beeldentuinen? In Drenthe kun je te kust en te keur. Kies je favoriete adressen en kom een dag of een weekendje kunst snuiven in de Oerprovincie.

Bekijk alle locaties
Een kunstobject in Beeldentuin de Kunsthoek.

Wist je dat.....

....Drenthe barst van de verhalen?

De Verhalenverteller zit in het donker bij het kampvuur.

In de Oerprovincie van Nederland struikel je over de oeroude verhalen. Soms heel mysterieus en ook best een beetje spannend. Lang, lang geleden liepen hier mammoeten rond en werden er hunebedden gebouwd met loodzware keien. En wist je dat er hier heel veel bijzondere schatten zijn gevonden in het veen?

....100.000 'paupers' vanuit de steden naar Drenthe werden gestuurd?

Ken jij het verhaal van de Koloniën van Weldadigheid? Maar liefst 1 op de 16 Nederlanders stammen af van één van de 100.000 'paupers' die vanaf 1818, vanuit de grote steden, naar Drenthe vertrokken. Eerst vrijwillig, maar als snel gedwongen.

....er tijdens Oktober Kindermaand van alles gratis te ontdekken valt?

Een jongentje knutselt tijdens de Kindermaand

Gratis een museum bezoeken, een dansles uitproberen, of leren vloggen? Tijdens de Oktober Kindermaand worden er allemaal activiteiten voor je georganiseerd. Zo kun jij heel veel verschillende dingen uitproberen. En wie weet, houd jij er wel een nieuwe hobby aan over!

Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

Ik doe mee