Drentse Uitmaand

Drenthe ademt cultuur. In ons historische cultuurlandschap vind je unieke locatievoorstellingen, beeldende kunstmanifestaties, bijzondere (amfi)theaters, kleurrijke festivals en ruim 50 musea. In september start in Drenthe het nieuwe culturele seizoen en kun je tijdens de Drentse Uitmaand genieten van muziek, dans, voorstellingen en evenementen. Het uitgelezen moment om kennis te maken met het kunst- en cultuuraanbod in de Oerprovincie.

Onze museum top 6

Het rijke culturele verleden van Drenthe ontdek je nergens zo goed als in één van onze musea. Je kunt er ook terecht voor spraakmakende internationale tentoonstellingen. Moeite met kiezen? Wij hebben een top 6 voor je samengesteld.

Bekijk onze tips
Een man en een vrouw beklimmen de witte wenteltrap in het Drents Museum in een ruimte met witte muren, een witte vloer en een wit plafond.

Galerieën en beeldentuinen

Een dagje struinen langs galerieën, ateliers en beeldentuinen? In Drenthe kun je te kust en te keur. Kies je favoriete adressen en kom een dag of een weekendje kunst snuiven in de Oerprovincie.

Bekijk alle locaties
Landhuis Dennenrode, met haar prachtige tuin met vijver en beeldende kunst

Wist je dat.....

....Vincent van Gogh hier prachtige werken produceerde?

Van Gogh is wereldberoemd, maar niet veel mensen weten dat hij ook in Drenthe verbleef. Vanaf 11 september bewonder je de werken uit zijn Drentse periode tijdens de tentoonstelling Op reis met Vincent in het Drents Museum. Maar in dit jubileumjaar worden er nog veel meer producten en activiteiten ontwikkeld.

....100.000 'paupers' vanuit de steden naar Drenthe werden gestuurd?

Ken jij het verhaal van de Koloniën van Weldadigheid? Maar liefst 1 op de 16 Nederlanders stammen af van één van de 100.000 'paupers' die vanaf 1818, vanuit de grote steden, naar Drenthe vertrokken. Eerst vrijwillig, maar als snel gedwongen.

....er tijdens Oktober Kindermaand van alles gratis te ontdekken valt?

Een jongentje knutselt tijdens de Kindermaand

Gratis een museum bezoeken, een dansles uitproberen, of leren vloggen? Tijdens de Oktober Kindermaand worden er allemaal activiteiten voor je georganiseerd. Zo kun jij heel veel verschillende dingen uitproberen. En wie weet, houd jij er wel een nieuwe hobby aan over!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!