Door de lens van Robin Giesen


Fotografie is voor Robin Giesen het laten zien wat hij ziet, op een zo'n natuurlijk mogelijke manier. Een heldere bewerking van de mooiste plekjes in Nederland en daarbuiten, vastgelegd met de passie voor de natuur. Het fotograferen van de natuur is bij de Emmernaar ontstaan uit de fascinatie voor onweer. In de 5 jaar dat Robin nu fotografeert is hij het bedrijf Giesen Fotografie gestart en focust hij zich op name natuur-, interieur- en foodfotografie. 

Ballooërveld

"Het Ballooërveld bij Balloo is wat mij betreft één van de mooiste plekken in Drenthe waar heide bloeit en daarmee ook hetgeen wat het gebied zo bijzonder maakt. Een prachtig bloeiende heide in de ochtendzon met grondmist. Een sprookjesachtig beeld. Ieder jaar als de heide zich weer laat zien, moet ik hier naar toe! Het zal nooit vervelend worden om hiervoor een wekker te moeten zetten om 04.00 uur. Je hoopt op zo'n moment dat alles wat je van tevoren hebt bedacht samenvalt. Wanneer je die mistlaag boven de heide ziet hangen vlak voor zonsopkomst, weet je dat het niet meer mis kan gaan. Het geeft een bepaalde kick om zoiets te aanschouwen. Ik, de camera en de rust van de natuur..."

Aekingerzand

"Het Aekingerzand is een natuurgebied met vele zandverstuivingen en ligt op de grens van Drenthe en Friesland in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het bijzondere aan deze plek is dat het er in de nacht nog echt donker is door weinig lichtvervuiling. Op een goede heldere nacht kan je hier de Melkweg nog prima zien hangen. Ook is dit een fantastische plek om bij een jaarlijkse meteorenzwerm, zoals de Perseïden, ergens op je rug in het zand te gaan liggen en uren naar de sterren te kijken. Ik vind het geweldig om een plek als deze te bezoeken in het duister. Een prachtige sterrenhemel en het geluid van de overvliegede nachtzwaluwen met je camera gericht op de Melkweg is en blijft een ervaring op zich."

Haantjeduin

"De derde foto is genomen in mijn achtertuin, het Haantjeduin. De bossen waar dit stukje natuur ligt, is 10 minuten fietsen vanaf mijn huis in Emmen. In mijn woonplaats vind je overal mooie bossen, maar dit plekje is voor mij het meest bijzonder! Het Haantjebak / Haantjeduin, de hoogste natuurlijke heuvel van Drenthe met het meertje dat ook wel het Appeltje wordt genoemd. Ook de prachtige grove dennen die hier staan hebben ieder zijn eigen unieke vorm met op de heuvel zelfs blootliggende wortelen. Ik had al een poosje in gedachten om deze mysterieuze foto te maken. Het beeld van dát bruggetje in Emmen... Op een goede mistige ochtend aan het einde van herfst viel alles samen. Een foto als deze in je achtertuin maken, bewijst maar weer dat je eigenlijk nooit echt ver hoeft te rijden in Drenthe om mooie beelden te maken. Iedere plek hier heeft wel iets bijzonder en wanneer je op het juiste moment gaat, dan is het vaak wel raak!"

Volg Robin ook op Instagram:
 

 @giesen_fotografie

 

#Oerdrenthe

Maak jij ook prachtige foto's van de Drentse natuur?
Deel ze dan op Instagram met #oerdrenthe en wie weet delen we jouw foto op ons Instagram-account @oerdrenthe.

Meer blogs om te lezen:

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!