5x tips voor de meivakantie

Heerlijk, lente! Wij hebben hier ontzettend veel zin om eropuit te trekken en leuke dingen te ondernemen. En er valt weer genoeg te beleven in Drenthe. We geven je de 5 leukste tips voor een uitje tijdens de meivakantie. Hoef jij je geen moment te vervelen. Fijne vakantie alvast!

1. Stropers op de Savanne in Emmen - 6 t/m 8 mei

Red jij samen met je vriendjes alle dieren tijdens de adventure game Stropers op de Savanne?  Tijdens dit 1,5 uur durende computerspel ga je als echte rangers op avontuur in de oude dierentuin in Emmen. De unieke locatie en de acteurs maken het tot een onvergetelijke ervaring. Het spel is geschikt voor de leeftijden 6 t/m 12 jaar.

2. GeoTour - Kop van Drenthe

Ga wandelend of fietsend op zoek naar schatten (geocaches) en ontdek de verhalen van regio de Kop van Drenthe. Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers en sinds 2000 een wereldwijd populaire activiteit. Zeven verschillende thema GeoTours leiden je langs hunebedden, door veengebieden en bos, langs meren en statige landgoederen. Download je paspoort en start je ontdekkingsreis door de Kop van Drenthe!

3. Lammetjesdag Orvelte & Exloo - 8 mei

Een bezoek aan een schaapskooi, een topuitje voor jong en oud. Helemaal nu er ontelbaar veel lammetjes rondlopen, de vrolijkheid spat er vanaf. Natuurlijk is er beschuit met muisjes op deze speciale dag. Je mag de lammetjes aaien en ze vinden het best leuk om een selfie met je te nemen. En heb je een vraag voor de herder? Hij beantwoord hem graag. Loop na afloop ook nog even een rondje door Orvelte of Exloo. In beide dorpen vind je nog veel meer leuke plekken om te ontdekken.

4. Het spoor van Moeno de Mammoet - Holtingerveld, Havelte

Zin om je te verkleden, te klimmen, sjorren en speuren? En wil je weleens weten hoe het is om te leven zoals de mensen van heel, heel vroeger? Volg dan het Spoor van Moeno de Mammoet, een beleefroute voor kinderen van 2,7 kilometer op het Holtingerveld langs de Havelterberg, hunebedden en de schaapskooi. We tippen je ook hier gelijk ook Brasserie Oer, waar kleine speurders én hun begeleiders weer helemaal op adem.

5. Timmerdorp Dwingeloo - 30 april t/m 4 mei

Ben jij ook zo gek op hutten bouwen? Kom deze meivakantie dan naar Timmerdorp Dwingeloo. Hier liggen hout, hamers, spijkers en zagen voor je klaar waarmee jij de mooiste hut van Drenthe bouwt. Je kunt je opgeven met een groepje. Jullie krijgen dan je een eigen stukje bouwgrond toegewezen. Kom je alleen? Geen probleem. In het dorp hebben we op het centrale punt ook een aantal openbare gebouwen nodig. Dus supertof als je daar met andere kinderen aan wilt bouwen. Ook leuk, in de nacht van 3 op 4 mei mag je in dit nieuwe dorp blijven slapen. Doe je mee?

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!