5x tips voor de meivakantie

Heerlijk, het is weer lente! Wij hebben ontzettend veel zin om eropuit te trekken en leuke dingen te ondernemen. En er valt weer genoeg te beleven in Drenthe. We geven je de 5 leukste tips voor een uitje tijdens de meivakantie. Hoef jij je geen moment te vervelen. Fijne vakantie alvast!

1. OERRR Schapendag - 1 mei & 8 mei

Ontdek alles over schapen, lammetjes en wol tijdens een bezoek aan de OERRR schapendag en vilt een mooi schilderijtje of armbandje om mee naar huis te nemen. Geniet van demonstraties over wolverwerking of doe mee aan de speurtocht Brammetje het lammetje.

 

2. Zoo Bizar - Orvelte

Midden in museumdorp Orvelte zit Zoo Bizar. Dit is de kleinste dierentuin van Nederland! Hier kan je verschillende kleine diersoorten bewonderen, zoals schubbedieren en knaagdieren. Soms mag je met één van de dierverzoergers de dieren van heel dichtbij bekijken zodat je ze zelfs kan aanraken!

3. GeoTour - Kop van Drenthe

Ga wandelend of fietsend op zoek naar schatten (geocaches) en ontdek de verhalen van regio de Kop van Drenthe. Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers en sinds 2000 een wereldwijd populaire activiteit. Zeven verschillende thema GeoTours leiden je langs hunebedden, door veengebieden en bos, langs meren en statige landgoederen. Download je paspoort en start je ontdekkingsreis door de Kop van Drenthe!

4. Het spoor van Moeno de Mammoet - Holtingerveld, Havelte

Zin om je te verkleden, te klimmen, sjorren en speuren? En wil je weleens weten hoe het is om te leven zoals de mensen van heel, heel vroeger? Volg dan het Spoor van Moeno de Mammoet, een beleefroute voor kinderen van 2,7 kilometer op het Holtingerveld langs de Havelterberg, hunebedden en de schaapskooi. We tippen je hier gelijk ook Brasserie Oer, waar kleine speurders én hun begeleiders weer helemaal op adem komen.

5. Kabouteruitjes - in Drenthe

Dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ontdek je in Drenthe. Voor kabouters is Drenthe een feestje! Bos, konijnenholletjes, kronkelpaadjes en paddenstoelen. Ze zijn er dol op. Zet ook je rode puntmuts op en waan je in de wereld van de kabouters.

Meer inspiratie voor een bezoek aan Drenthe

6x musea in Drenthe

6x musea in Drenthe Een meisje is op het bedje in een vroegere cel gaan liggen en daar moeten zij en een jongetje erg om lachen.

Drenthe heeft veel voor kinderen te bieden, ook op educatief vlak. Want Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen. De Drentse musea zijn niet alleen leerzaam en interessant, kinderen beleven er een geweldig dagje uit. 

Klimparken in Drenthe

Klimparken in Drenthe Een jongetje zoeft in de bossen met een zipline naar beneden.

Het uitzicht. De ruimte. Hoog in de bomen ligt de wereld aan je voeten, lijkt de hectiek van alledag mijlenver weg en komt de avonturier in je naar boven. Want zo hoog is soms ook best een beetje spannend.

Pretparken en dierentuinen

Pretparken en dierentuinen Kinderen staan achter een glazen wand naar een zwemmende ijsbeer te kijken bij Wildlands Adventure Zoo Emmen.

De attractieparken en dierentuinen van Drenthe zijn een paradijs voor kinderen. Van Plopsa Indoor Coevorden tot attractiepark Drouwenerzand. Van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen tot het Sprookjeshof in Zuidlaren. Zoveel leuke dagjes uit, voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje!

5x adresjes voor een pannenkoek

5x adresjes voor een pannenkoek

Na een dag spelen in Drenthe krijg je natuurlijk beretrek! Wat is er dan lekkerder dan een Oer-Drentse pannenkoek? Wij hebben de leukste pannenkoekenadresjes voor je op een rij gezet!

Tip: Luisterverhaal van Drenthe

Tip: Luisterverhaal van Drenthe

Luister samen met je kinderen naar het verhaal van Fiep en haar mysterieuze boek en ga met haar op avontuur in Drenthe. Leuk voor de ‘verloren’ momentjes, zoals onderweg in de auto (naar Drenthe).

Speelbossen en belevingspaden

Speelbossen en belevingspaden Kinderen lopen in het bos over boomstammen.

Klimmen en klauteren, spelen met water, hutten bouwen of gewoon genieten van alles wat je ziet, ruikt, voelt. Midden in de natuur! Dat kan tijdens een bezoek aan de Drentse speelbossen en belevingspaden

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!